Afbeelding
Foto: Stephan Tellier

Ronde van Lekkerkerk viert diamanten jubileum: ‘In al die jaren iets moois neergezet’

Sport 2.193 keer gelezen

LEKKERKERK • Bram Hofman is trots op ‘zijn’ wielerronde van Lekkerkerk, die op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, voor de zestigste keer plaatsvindt in het Lekdorp. Zowel bij de mannen als vrouwen staan toppers aan de start.

Het wielercomité, dat een aantal nieuwe bestuursleden verwelkomde, doet belangrijk werk. Bram Hofman (80): “Ik draai al 43 jaar mee in het comité, dus ik weet hoe belangrijk de vrijwilligers zijn. Met z’n allen hebben we in al die jaren iets moois neergezet.”

’s Morgens zijn er hardloopwedstrijden op het parkoers. Na de amateurkoers rijden tien topwielrenster een korte tijdrit.

Bram Hofman hierover: “Deze week contracteerden we nog de pas 19-jarige Laura Lizette Sander, die zowel op de weg als op de tijdrit kampioen van Estland is. Meervoudig wereldkampioene Ellen van Dijk, die na een val uit de Ronde van Spanje stapte, is voldoende hersteld om in de tijdrit te starten. Voor de vrouwenkoers meldde zich de (inter)nationale top. Marianne Vos is een van de blikvangers. De mannenkoers, die de wielerdag afsluit, is eveneens sterk bezet met kleppers als de professionals Coen Vermeltfoort en Raymond Kreder.”

Fietsclinics voor de jeugd

Half april maakte de Lekkerkerkse jeugd al kennis met de wielersport via fietsclinics op het wielerparkoers op sportpark Weydehoeck, mogelijk gemaakt door medewerkers van de profploeg Visma/Lease a Bike mogelijk maakten. 

“Nieuw is het wielertheater op woensdagavond 8 mei in Amicitia”, vervolgt Hofman. “RTV Krimpenerwaard is live aanwezig en zorgt ervoor dat de ruim 300 aanwezigen de verhalen van onder meer Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Erik Jan Kooiman en Hein Otterspeer kunnen horen en zien. Woensdagmiddag heeft de jeugd tussen de 11 en 15 jaar de kans om kennismaken met wielrennen. Op het sportpark organiseren we voor hen om 15.30 uur de Ready2Race Junior Ronde van Lekkerkerk.”

Vele tientallen sponsoren houden ronde draaiend

Op de vraag wanneer het wielerevenement geslaagd is voor Bram Hofman, antwoordt de voorzitter van het wielercomité: “Nu al. Het omlijstende programma is ‘jubileumrondewaardig’. Ruim honderd sponsoren zorgen ervoor dat we financieel gezond zijn en blijven. De verwachting is dat weersomstandigheden goed zijn. Duizenden toeschouwers zullen zich langs het anderhalve kilometer lange stratenparkoers laten zien. Voor iedereen – ook veel oud-inwoners - is het een jaarlijks treffen met vrienden. De kermis zorgt voor vertier en de horeca doet goede zaken.” 

De Krimpenerwaard – met name Lekkerkerk - wordt echt op de kaart gezet op Hemelvaartsdag. 

Hofman: “Burgemeester Hans Beenakker is aanwezig om een startschot te lossen. Vergeet niet dat op de dag zelf heel veel medewerkers hand- en spandiensten verlenen. Voor degenen die na afloop alles weer opruimen is onze waardering even groot.”

Wim Kroone

Programma:

12.15 uur, wedstrijd amateurs over 50 kilometer.

13.45 uur, tijdrit over één ronde Vrouwen UCI/Belofte/Elite Club.

14.20 uur, wedstrijd Vrouwen UCI/Belofte/Elite Club over 60 kilometer.

16.00 uur, wedstrijd Elite/Belofte Mannen over 80 kilometer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden