Afbeelding

MHC Krimpen viert 'noodzakelijke' titel heren 1

Sport 124 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Medailles en een kolossale beker: het eerste herenteam van Mixed Hockey Club Krimpen vierde zondagmiddag het kampioenschap in de vierde klasse. Een ‘noodzakelijke’ titel, waarmee de vereniging zichzelf beloont voor haar nieuwe sportieve beleid.

Het kampioenschap veroverde MHCK enkele weken geleden al door in een uitwedstrijd Voorhout met 1-2 te verslaan. De partij tegen Magnus was daardoor zondag een formaliteit. De bijbehorende 12-0 overwinning vertelde de rest van het verhaal: MHCK is de vierde klasse in alle opzichten ontgroeid.

Jawoord

“Klopt”, zegt aanvallende middenvelder Jeroen Vermeulen. “We moesten promoveren, vonden we zelf ook. Het is dan alleen wel zaak om die ambities om te zetten in daden. De entree van Maurice Klinkenberg is in  dat opzicht bepalend geweest. We waren ongelooflijk blij dat hij afgelopen zomer zijn jawoord gaf aan onze club. Onder leiding van Maurice is er meer duidelijkheid en beleving in de ploeg gekomen en zijn we conditioneel sterk gegroeid.” 

Klinkenberg (29) voelt zich al even gelukkig met zijn spelers als zij met hem. “Dit is een mooie groep”, stelt de coach vast. “Een gave mix ook van routiniers en jonge honden. Met drie leden van dit team heb ik nog samengespeeld in seizoen 2004-2005. Ook dat jaar werden we kampioen. En nu is dat dus opnieuw gebeurd.”

Vervolgens: “Ik zag de jongens gedurende de competitie in alle opzichten progressie maken. Technisch, tactisch, qua power en mentaal. Het was een mooi proces om te begeleiden. En nu moeten we verder. Na de zomer wacht ons een pittige kluif in een sterke derde klasse met veel teams uit de regio. Ik ben ervan overtuigd dat we mee kunnen op dat niveau en nieuwe stappen kunnen zetten in onze ontwikkeling.”

Vooruitgang

Overigens werden zondagmiddag niet alleen de senioren-heren gehuldigd, ook de meisjes van E3 en E1 kregen onder grote publieke belangstelling medailles omgehangen en mooie woorden toegevoegd. Daarnaast werd scheidsrechter Luc Stendahl verrast met het predicaat ‘Lid van Verdienste’.

De feestelijkheden maakten niet alleen duidelijk dat MHCK sportief in het juiste spoor is terechtgekomen, ze moeten ook de opmaat vormen voor verdere vooruitgang. De vereniging heeft gezien de gestage ledengroei dringend behoefte aan uitbreiding van haar faciliteiten, maar is voor wat betreft de nieuwbouw van haar kantine afhankelijk van de gemeente en buurman KOAG.

Laatstgenoemde vereniging houdt haar huidige clubhuis aan tot de nieuwe velden zijn gerealiseerd, terwijl ze al op korte termijn definitief gebruik zou kunnen maken van haar nieuwe onderkomen. MHCK zou liever een snellere verhuizing van de 'korfbalburen' zien, omdat de club zich nu geblokkeerd voelt in haar eigen plannen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie