• Edward Knook wijst Dilettant de weg de komende periode.
• Edward Knook wijst Dilettant de weg de komende periode. Foto: Wijntjes Fotografie

Rentree Edward Knook geeft Dilettant ‘boost’

Sport 1.612 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • Kun je blij en ontstemd tegelijk zijn? Edward Knook kan die vraag met ‘ja’ beantwoorden.

“Ik was dolgelukkig met de beleving, het goede spel én de 2-0 overwinning op Ameide”, zegt de trainer die afgelopen zaterdag op interim-basis op de bank terugkeerde bij het tot dan nog puntloze Dilettant. “Maar ik liet de spelers ook mijn ontstemming blijken over het feit dat ze deze bezieling in de voorgaande negen duels niet of nauwelijks hebben getoond. Er werd gewezen naar mijn voorganger Bert Potuyt, maar dat is te gemakkelijk. Je moet als voetballer zelf presteren. In de spiegel kijken dus.”

Wonder
Eigenlijk beviel het leven in de luwte van de voetballerij prima, beaamt Edward Knook, die eind vorig seizoen zijn trainersactiviteiten bij Dilettant beëindigde vanwege zijn drukke bezigheden als ondernemer.

“Toen de club zich na het vertrek van Potuyt bij me meldde met de vraag om het over te nemen, had ik natuurlijk ‘nee’ kunnen zeggen”, glimlacht Knook. “Maar ik kon dat niet over mijn hart verkrijgen en ben de klus samen met Rowell Hendriks aangegaan. Dat was ook het meest praktisch, omdat wij de spelers nog kennen uit het recente verleden en geen inwerkperiode nodig hebben. Het gaf ons allebei een enorme kick, dat we meteen onze eerste wedstrijd wonnen dankzij goals van Jimmy Konings en Davey Mulder, maar het moet ook duidelijk zijn dat Rowell en ik geen toverstokje hebben. Dilettant staat er ook na deze zege op Ameide beroerd voor. Het enige wat wij kunnen doen is om van deze selectie een hechte groep te maken die plezier met elkaar beleeft op de training en in wedstrijden en er alles aan doet om te presteren. Natuurlijk hopen we dat we het gaan redden en ons gaan handhaven in de derde klasse. Maar we realiseren ons ook dat er een wonder moet gebeuren om het vege lijf te kunnen redden.”

Speerpunten
Knook is tot het einde van dit seizoen hoofdtrainer. “Zo kan de vereniging alvast rustig op zoek naar een nieuwe coach,” zegt hij. “Ook belangrijk is dat men de tijd neemt om het prestatievoetbal hier toekomstgericht vorm te geven. Bij veel amateurclubs is er de afgelopen jaren veel veranderd. Ik denk dat het één van de speerpunten moet zijn om de jeugd goed te laten instromen in de selectie. Sterker nog: dat vind ik belangrijker dan dat Dilettant derde- of vierdeklasser is. De gezondheid van de club staat altijd op één.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 14 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 16 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden