Afbeelding
Foto: aangeleverd

Van der Velden-MtD zet kroon op wielerseizoen

Sport 674 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De vrouwenploeg Van der Velden-MtD van wielerclub de Waardrenner zette zaterdag in Nieuwegein met winst in de KNWU Interclubcompetitie de kroon op een succesvol seizoen. Met de rappe Melissa Hoffman won de ploeg ook het individueel eindklassement.

In de wedstrijd op het selectieve parkoers rondom de Nedereindse Berg van de Utrechtse wielerclub De Volharding eindigden de Waardrenners niet op de ereplaatsen. De concurrenten voor de dagzege letten te veel op elkaar, waardoor rensters uit andere ploegen, die kansloos waren voor de eindzege, in de finale wegreden. De Ouderkerkse ploegleider Henk Ceelen, die zelf als wielrenner na 50(!) seizoenen stopt, hield de puntenvoorsprong in de gaten en loodste het team naar interclubcompetitiewinst. “De pijp is na zo’n zwaar seizoen ook leeg”, vertelt ploegmanager Peter de Vries. “Dit jaar boekte de ploeg 15 overwinningen. Hoogtepunt was de winst in de Woman Cycling Series, de Belgisch-Nederlandse competitie voor niet-professionele vrouwenploegen. Daarnaast waren ook de podiumplaatsen voor de ploeg tijdens de sterk bezette ronde van Lekkerkerk een sensatie.”

De Stolkse wielrenster Deborah Veerman was in Lekkerkerk de enige die in de finale winnares Ellen van Dijk, die zaterdag in Australië haar wereldtitel Tijdrijden prolongeerde, kon volgen. MtD-renster Judith Krabbenborgh, die zondag Nederlands kampioene bij de studenten werd, was maar een fractie langzamer in de voorafgaande tijdrit. 

“Toen hoofdsponsor Wim van der Velden, Gerhard Joling en ik drie jaar geleden spraken over een vrouwenploeg was de ambitie om de beste niet-professionele vrouwenploeg van Nederland te worden”, vervolgt Krimpenaar De Vries. “Na twee coronaseizoenen is dat doel in het eerste volwaardige seizoen van de ploeg al gerealiseerd. Onze prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven. We hoeven vaak niet meer in te schrijven voor wedstrijden, maar krijgen uitnodigingen van organisaties om in hun koers aan de start te staan.”

Van der Velden-MtD bewees in grotere wedstrijden, waarin de klimtalenten van de ploeg opvielen, ook tussen de profs te kunnen meekomen. “We zijn van mening, dat we daarvoor voldoende sportieve kwaliteiten hebben”, merkt Peter de Vries nog op. “De komende tijd gaan we onderzoeken hoe we dat kunnen vormgeven zonder dat we daarvoor onze visie, een niet-professionele opleidingsploeg voor vrouwelijke wielrenners met een historie in een andere sport, moeten opgeven. Een eerste gesprek daarover hebben we al met de KNWU gevoerd. Het zou geweldig zijn als we in 2023 een startplekje zouden kunnen krijgen in een wedstrijd als de profronde van Nederland voor vrouwen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie