Afbeelding
Foto: Jan Timmer

David is 200ste jeugdlid vv Lekkerkerk

Sport 296 keer gelezen

LEKKERKERK • Dat de jeugdafdeling van voetbalvereniging Lekkerkerk zich in een stijgende lijn bevindt, was al een tijdje duidelijk. Onlangs werd het 200ste jeugdlid ingeschreven: de 9-jarige David de Jong.

De jonge Lekkerkerker kreeg niet alleen een mooie toespraak van jeugdvoorzitter Erik-Jan Heuvelman voorgeschoteld, maar ontving ook een speciaal welkomstcadeau: een door de seniorenselectie van vv Lekkerkerk gesigneerde bal. “Daar ga ik echt niet mee voetballen”, reageerde hij spontaan. “Die bal is veel te mooi. Ik ga hem thuis goed bewaren!”

Gegroeid
David de Jong werd voor de herfstvakantie lid van vv Lekkerkerk en heeft er alweer een aantal trainingen en wedstrijden opzitten  in  het JO10 team. “Ik vind het erg leuk”, zegt de jonge Lekkerkerker. Inmiddels is vv Lekkerkerk alweer verder gegroeid sinds ‘lid nummer 200’ de toegangspoort binnenkwam. “We zitten momenteel rond de 206 jeugdleden”, weet Erik-Jan Heuvelman, sinds drie jaar actief binnen de jeugdcommissie. “Vooral de laatste tijd gaat het snel met de ledenaanwas. Ik denk dat je een en ander niet los kunt zien van de manier waarop onze afdeling zich in organisatorische en kwalitatieve zin ontwikkeld heeft. Stapje voor stapje hebben we zaken gestroomlijnd en verbeterd. Ook ons jeugdvoetbalniveau is stijgende. We merken dat aan de klassen waarin sommige van onze jeugdteams voetballen. Dat is niet alleen een compliment voor de voetballers zelf, maar absoluut ook voor de mensen die hen trainen en begeleiden. Alles bij elkaar hebben we er voor weten te zorgen dat het enorm leuk is om jeugdlid te zijn van vv Lekkerkerk. De sfeer is hier echt top!”

Winnen
David de Jong kan het beamen. “We hebben een gezellig team met een goede trainer,”, zegt de nieuweling. “Ik moest alleen wel even aan wennen toen we een keer een wedstrijd verloren. Gelukkig speelden we daarna gelijk en wonnen we er ook twee. Dat is toch het allerleukste: winnen!”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie