• Afzien in de regen.
• Afzien in de regen. Foto: wijntjesfotografie.nl

Lydia Rehorst glibberend naar de zege in veldloop AV Start

Sport 1.586 keer gelezen

LEKKERKERK • De veldloop van AV Start -op het Lekkerkerkse sportpark Weydehoeck- leverde zondag bij de vrouwen een zege op voor thuisloopster Lydia Rehorst.

Zij passeerde op haar gladde sportschoenen glibberend de eindstreep. "Dat viel niet mee," oordeelde de Lekkerkerkse atlete, die de 6.500 meter aflegde in 26.10 minuten. "Ik ging op de modderige ondergrond in de laatste ronde flink onderuit. Om sterker te worden op de weg, kreeg ik het advies om aan deze veldloop mee te doen. Ik heb flink afgezien, dus het zal zijn vruchten wel afwerpen. In december loop ik een marathon in Spijkenisse, waar ik vorig jaar als tweede finishte. Ik ga nu voor de winst."

Janet Rietveld uit Schoonhoven (28.00) eindigde op ruime achterstand als tweede.

Bij de mannen was Cornelis Verboom op spikes het snelst op het door de regen kletsnatte en gladde parkoers. De Krimpenaar klokte op de 7.500 meter een tijd van 27.29 minuten. "Vanaf de start lag ik op kop. Op het rondje van 1.500 meter kon ik mooi de achtervolgers in het zicht houden," aldus Verboom, die elk weekend wel een cross in de regio loopt.

Zijn plaatsgenoot Arie Visser leidde de achtervolging, maar zag zijn inspanningen niet beloond met de tweede plaats. "Ik mis de pure sprintsnelheid," merkte hij op. "Neemt niet weg dat ik altijd geniet van dit soort wedstrijden. Een hoge eindklassering is mijn doel niet." Capellenaar Remco Kooistra (29.16) spurtte naar de tweede plaats.

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden