• Winnaar Cornelis Verboom en Michael Groen. (foto: wijntjesfotografie.nl)
• Winnaar Cornelis Verboom en Michael Groen. (foto: wijntjesfotografie.nl)

Cornelis Verboom niet te stuiten in Loetcross

Sport 838 keer gelezen

LEKKERKERK • Cornelis Verboom (AV Start) was niet te stuiten tijdens de Loetcross van atletiekvereniging Start. De lange atleet uit Krimpen aan den IJssel had enkele kilometers Michael Groen (MTK) als schaduw, maar een valpartij schakelde zijn concurrent uit.

Verboom kwam na 7,5 kilometer in 28.36 over de finish en werd daarmee kampioen van de Bomenwacht-competitie.

Groen had geen verklaring voor zijn val. "Ik bleef steken met een schoen in de modder en viel daarna voorover in een plas. Direct schoot de kramp in mijn been. Daarom heb ik het daarna rustig aan gedaan." Groen eindigde uiteindelijk als vierde. Hij moest Gerbert van den Biggelaar en Julian Vlasblom voor zich dulden. Jos Schinkel was de beste Avantriaan.

Cornelis Verboom sprak van een prima tijd onder perfecte omstandigheden. "Lekker weer om te crossen. Ik loop graag dit soort wedstrijden."

Dat gold ook voor de winnaar bij de dames. De 24-jarige ergotherapeut Rosanne Teeuwen uit Krimpen aan den IJssel was oppermachtig en hoefde na 5 kilometer glibberen niet eens op adem te komen. Ze finishte in 24.26. "Eigenlijk is dat niet goed. Daaruit blijkt dat je sneller had gekund. Dat zeg ik als trainster steeds tegen mijn pupillen. Maar ja, het ging zo makkelijk. Zonder directe concurrentie hoef je geen tandje bij te zetten."

AV Start telde voor het eerst 24 junioren en pupillen. Dat is volgens organisator Rob Mul een prima ontwikkeling. "De jeugd liet het jaren afweten. Soms hadden we slechts één deelnemer per categorie. Het gaat dus de goede kant op." Bij de senioren schreven 80 deelnemers zich in. Ook dat aantal viel niet tegen.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

(foto: wijntjesfotografie.nl)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden