• Het trotse zestigjarige bruidspaar en wethouder John Janson.
• Het trotse zestigjarige bruidspaar en wethouder John Janson. Foto: Jan Timmer

Gerrit en Roka Alblas vieren diamanten huwelijksjubileum

Nieuws 1.928 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Zestig jaar getrouwd. Een diamanten huwelijk. Gerrit en Roka Alblas beleefden deze mijlpaal woensdag.

Bloemen, kaarten, een pracht van een jubileumfotoboek, telefoontjes, een bezoek van wethouder John Janson; het is feest deze woensdagochtend in het appartement van Gerrit en Roka Alblas in hartje Krimpen aan den IJssel.

Het echtpaar geniet met volle teugen en dat is mooi om te zien. “We zijn erg dankbaar dat we dit mogen meemaken”, zegt de vrouwelijke helft van het echtpaar. En zo is het maar net. 

Op slag verliefd
Ze leerden elkaar ooit kennen in De Groote Boer in Lekkerkerk. “Ik was op slag verliefd”, geeft Gerrit Alblas (84) onmiddellijk toe. Niet veel later sloeg de vonk over tijdens een dansavond bij Dries van den Berg in het eerder genoemde Lekdorp. Gerrit uit Krimpen aan de Lek mocht zijn Roka naar huis in Krimpen aan den IJssel brengen. Op de brommer. Het bleek het startpunt te zijn van een verkering die uitmondde in een verloving en -drie jaar na die eerste ontmoeting- in een huwelijk.

“De eerste jaren werkte ik op kantoor in Rotterdam”, vertelt Roka Alblas (81). “Na de geboorte van onze eerste zoon Fred werd ik fulltime moeder. Een paar jaar later werd ons gezin gecompleteerd met een tweede zoon: Gert-Jan. Toen de jongens wat groter werden, ging ik weer wat buitenhuis doen: ik werd huishoudelijke hulp.” 

Campingplezier in Brabant
Gerrit was een groot deel van zijn leven werkzaam als dieselmonteur. Ook gold hij als een prima voetballer: vijftien seizoenen lang was hij een gewaardeerde kracht in het eerste elftal van vv Dilettant in Krimpen aan de Lek; het dorp waar Gerrit en Roka liefst 57 jaar woonden. Tegenwoordig huizen ze in Krimpen aan den IJssel. 9 hoog met een fraai uitzicht over dorp en achterliggende polder. Geraniumkijkers zijn ze zeker niet, zo is duidelijk. “We gaan er graag op uit richting Zeeland waar we een voorseizoenplaats hebben op een camping”, vertelt Gerrit Alblas met pretlichtjes in zijn ogen. En na de zomer brengen we onze tijd met veel plezier door op een camping in Brabant.”

Verder geniet het diamanten stel erg van de kinderen, kleinkinderen en de nieuwste familiaire aanwinst: achterkleinzoon Nowen. De stralende foto van overgroot opa en oma, opa Fred, mama Michelle en het kleine manneke zegt genoeg: hier is sprake van ultiem geluk. “Mooi he”, zegt Roka Alblas vertederd. “Fantastisch dat we ook dat mogen meemaken. En zestig jaar getrouwd. We voelen ons rijk.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden