• André Boon van Lionsclub Krimpen a/d IJssel en Jos Bisschops, directeur van Het Zuid-Hollands Landschap.
• André Boon van Lionsclub Krimpen a/d IJssel en Jos Bisschops, directeur van Het Zuid-Hollands Landschap. Foto: aangeleverd

Lionsclub Krimpen a/d IJssel schenkt insectenhotel aan Zuid-Hollands Landschap

Nieuws 985 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Stichting Het Zuid-Hollands Landschap heeft het vijfde en laatste insectenhotel, geschonken door de Lionsclub Krimpen aan den IJssel, officieel in gebruik genomen. Het heeft een zonnige plek gekregen in de boomgaard van het Zuid-Hollands Landschap aan de Schaapjeszijde (Ouderkerk a/d IJssel), bij de Berkenwoudse Driehoek.

Het insectenhotel is maandag officieel overgedragen door de Krimpense Lionsclub aan het Zuid-Hollands Landschap. Dit nieuwe insectenhotel vormt het sluitstuk van een serie van vijf grote insectenhotels die door Lions-leden eigenhandig zijn gebouwd en ingericht.

Eerder ontvingen vier organisaties soortgelijke hotels, die allemaal een plaats kregen in gebieden die tot het ‘Prachtlint Krimpenerwaard’ kunnen worden gerekend. In dit project bundelen vrijwel alle (natuur)terrein beherende organisaties in de Krimpenerwaard hun krachten om een lint van ‘natuurpareltjes’ te creëren met als doel de biodiversiteit in de regio te bevorderen.

Insectenhotels bieden een schuil- en nestplaats voor verschillende soorten insecten, zoals bijen, hommels, vlinders, lieveheersbeestjes, wespen en spinnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden