Afbeelding
Foto: Google Streetview

Haalbaarheid herontwikkeling De Stuw onderzocht

Nieuws 3.485 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De locatie van De Stuw aan de Nieuwe Tiendweg in Krimpen aan den IJssel is in beeld voor een transformatie. 

De eigenaar van deze locatie naast de grote kruising heeft bij het Krimpense gemeentebestuur aangeklopt met een plan om er woningen te bouwen, ‘met enkele commerciële voorzieningen in de plint’. Burgemeester en wethouders geven aan met de initiatiefnemer de haalbaarheid van dit project te gaan onderzoeken.

De plek van het voormalige hotel-restaurant De Stuw, waarin in een deel nu restaurant Zoutsteen is gevestigd, biedt volgens het college diverse mogelijkheden op stedenbouwkundig gebied. “Een belangrijke uitdaging is echter het realiseren van voldoende woonkwaliteit op deze locatie. Om deze reden heeft ons college besloten om de komende maanden in een verkenningsfase, waarvan de kosten voor rekening van de initiatiefnemer zijn, nauw samen te werken om te kijken of de transformatie haalbaar is. Zodra er meer duidelijkheid is over de economische en stedenbouwkundige aspecten geven we hierover informatie aan de gemeenteraad. Daarnaast wordt er een plan opgesteld om belanghebbenden te betrekken bij het project. De planning is om eind dit jaar de stedenbouwkundige kaders door de raad vast te laten stellen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app