• Marjan Boosten: weer gestart met Oogcafé Krimpen.
• Marjan Boosten: weer gestart met Oogcafé Krimpen. Foto: Jan Timmer

Oogcafé Krimpen weer open

Nieuws 1.130 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Het Oogcafé in Krimpen aan den IJssel is na twee jaar afwezigheid weer terug. “Onze absentie werd echt gemist.”

“Vorige maand zijn we voor het eerst weer opengegaan”, vertelt initiatiefnemer Marjan Boosten. “Dat leverde enthousiaste reacties op. Nu willen we doorpakken.”

Gesterkt
Dat Oogcafé Krimpen twee jaar lang niet werd gehouden had alles te maken met de corona-pandemie en gezondheidsproblemen van Boosten zelf. “Inmiddels ben ik weer aardig opgekrabbeld en leek het me een goed idee om de boel weer in gang te zetten”, vertelt de Krimpense. “Daarbij werd ik gesterkt door bezoekers uit het verleden. Meerdere van hen hebben me laten weten het Oogcafé te missen en te hopen dat we weer open zouden gaan. Eén van hen is een dame van 98 hier uit Krimpen. Ze heeft glaucoom, maar redt zich nog prima. Toen ik haar vertelde over ons nieuwste Oogcafé-thema - sprekende keukenhulpapparatuur- liet ze me meteen weten dat ze graag van de partij wilde zijn op 26 mei aanstaande. ‘Met behulp van zulke spullen kan ik nóg langer zelfstandig blijven wonen’, zei ze. Geweldig om te horen.”

Buurtkamer
Oogcafé Krimpen wordt voortaan weer elke vierde vrijdag van de maand gehouden in Buurtkamer Vijverhoek, aan de Lage Vijver 2 in Krimpen aan den IJssel. Van 15.00 tot 17.00 uur is iedereen met een oogaandoening of vragen daarover van welkom. Aanschuiven in het ‘café’ kost twee euro per keer.

“Voor dat bedrag krijgt iedereen een kopje koffie of thee met een koekje er bij én een gezellige en informatieve middag voorgeschoteld”, vertelt Marjan Boosten. “We mikken op mensen van alle leeftijden, dus jong en oud(er). Ook familieleden van mensen met een oogaandoening nodigen we van harte uit om aanwezig te zijn. De laatste keer hadden we zo’n vijftien mensen binnen. Ik hoop ditmaal dat we de twintig gaan passeren.”

Thema
De eerstvolgende bijeenkomst is op vrijdag 26 mei. “Net zoals bij de andere Oogcafés is er een thema aan de bijeenkomst verbonden”, vertelt Marjan Boosten. “Ditmaal hebben we het Iris Huis uit Gouda weten te strikken om voorlichting te geven over de nieuwste sprekende keukenhulpapparatuur voor mensen met oogproblemen. Je houdt niet voor mogelijk wat er op dat vlak allemaal op de markt is tegenwoordig. Het belooft dan ook een interessante presentatie te worden. En uiteraard is het Oogcafé er ook voor iedereen met vragen over oogaandoeningen én voor een gezellig praatje met elkaar. We hopen op veel belangstelling op 26 mei.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
NOM-wijk Krimpen a/d IJssel: toekomstgericht wonen in groene buurt Nieuws gisteren
• Het team van Autobedrijf Broere in de werkplaats.
Peugeot terug in Krimpen aan den IJssel Zakelijk gisteren
Arie en Alie den Otter: trots op Arie's lintje.
Arie den Otter koninklijk onderscheiden voor vrijwillige inzet: 'Ik vind het leuk om mensen blij te zien' Nieuws 6 mei, 11:17

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden