Afbeelding
ingezonden mededeling

Verwaarloosde grafstenen

Ingezonden 481 keer gelezen

We kennen het waarschijnlijk allemaal, grafstenen die niet of nauwelijks worden onderhouden. Dit kan natuurlijk verschillende redenen hebben. Geen tijd voor, geen zin in, niet aan gedacht of het simpelweg niet meer kunnen.

Maar toch willen we allemaal dat het er netjes en verzorgd uitziet voor onze dierbare, hoe ga je dat doen? Zeker voor de mensen voor wie het fysiek niet meer mogelijk is, is dat enorm vervelend. De oplossing bestaat! Naast het vragen aan familie, bekenden of kennissen is er ook de mogelijkheid om iemand hiervoor in te huren. Iemand die de nodige kennis heeft opgedaan en een echte vakspecialist is. Wij spraken met één van hen, Roy de Jong, de eigenaar van De Jong Gedenksteen onderhoud.

Grafsteen van mijn opa ziet er niet uit
De verwaarloosde grafsteen van zijn opa motiveerde Roy de Jong (23 jaar oud) om hier iets aan te gaan doen. Hij pakte het gelijk goed aan. Hij vroeg toestemming bij de begraafplaats van zijn opa of dit wel mocht en zodra hij toestemming had moest hij andere specialisten er bij zoeken om ook bijvoorbeeld grafstenen schoon te maken en letters opnieuw te verven. Tot zijn verrassing kreeg hij hele positieve reacties van andere begraafplaatsbezoekers en toen hij klaar was en tevreden was met het resultaat werd hem gevraagd om andere grafstenen op te knappen. Roy: “Iedere keer als mijn opa bezocht schaamde ik mij voor de staat waarin zijn grafsteen zich bevond. Tijdens de coronapandemie had ik tijd om dit op te pakken en alhoewel het niet eenvoudig was, is het resultaat fantastisch. Mijn bezoek is gelijk minder zwaar nu alles er fris en schoon bijstaat want dit heeft hij verdiend.” Nu heeft Roy al vele grafstenen opgefrist en hij is positief verrast over het effect op de nabestaanden. Roy: “Ze worden hier echt blij van. De reactie van de nabestaanden geeft mij zo enorm veel motivatie om dit te blijven doen. Door mond-tot-mondreclame ben ik nu al op diverse begraafplaatsen bezig in verschillende steden en dorpen. Ik heb ook diverse specialisten voor bijzonderheden zoals het behandelen van alle soorten natuursteen. Wat begonnen is in mijn vrije tijd is nu mijn nieuwe hobby en baan geworden.”

Het verhaal van Roy, eigenaar van De Jong Gedenksteen onderhoud: “Ik ben Roy de Jong, 23 jaar oud en geboren en getogen in Lekkerkerk. Ik ben in augustus 2020 begonnen met mijn eigen bedrijf ‘De Jong Gedenksteen onderhoud’. Een bedrijf wat is ontstaan na vele wandelingen op de begraafplaats van mijn opa. Iedere keer dat ik het graf van mijn opa bezocht zag ik graven om mij heen die ogenschijnlijk niet onderhouden werden. Dat deed mij veel, vooral voor de dierbaren die zijn heengegaan, hun laatste rustplek. Een plek waar de natuur zijn gang kan gaan. Dat deed mij veel om dit te zien, elke keer dat ik daar liep weer opnieuw en opnieuw. Daarom ben ik begonnen met ‘De Jong Gedenksteen onderhoud’. Een bedrijf dat zich bezighoudt met het opknappen en onderhouden van grafmonumenten. Een bedrijf dat zich vooral op ouderen richt. Voor de mensen die niet meer fysiek in staat zijn om het graf schoon te maken maar wel willen dat het graf er netjes bij ligt als ze hun dierbare bezoeken. Naast de ouderen zijn natuurlijk alle doelgroepen welkom, ook voor de mensen die er geen tijd voor hebben, druk met werk en het gezin, u kent het wel. Ook daarvoor kunt u terecht bij ‘De Jong Gedenksteen onderhoud’. Wij nemen de zorgen uit handen en zorgen voor het gewenste eindresultaat.” 

Wilt u ook een grafsteen laten opknappen? Stuur een mail naar Roy via: info@dejonggedenksteenonderhoud.nl Of kijk op de website: www.dejonggedenksteenonderhoud.nl
Liever telefonisch contact? +31620631156

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie