• Lesley Veen heeft zijn hoop in de strijd tegen MS gevestigd op een stamceltransplantatie in een kliniek op de Filippijnen.
• Lesley Veen heeft zijn hoop in de strijd tegen MS gevestigd op een stamceltransplantatie in een kliniek op de Filippijnen. (foto: wijntjesfotografie.nl)

Diner en loterijen voor zieke Lesley Veen

Algemeen 65 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Met een benefietdiner bij restaurant Lekkerr op donderdag 18 augustus en loterijen in september en oktober hoopt het comité 'Samen 1 voor Lesley Veen' meer geld in te zamelen voor een dure behandeling van de Schoonhovense MS-patiënt in een Filipijnse kliniek.

Michiel Boon van restaurant Lekkerr heeft een gesprek gehad met de initiatiefnemers van de actie. Hij wil met zijn team door middel van een benefietdiner zijn steentje bijdragen aan de geldinzameling voor Lesley.

"Donderdag serveren we een driegangenmenu voor 25 euro per persoon. De opbrengst van deze avond komt ten goede aan 'Dream or Donate'. Wij hopen zo een financiële bijdrage te kunnen leveren aan de noodzakelijke stamceltherapie voor Lesley. Reserveren voor deze avond is noodzakelijk."

Hartverwarmend
Diverse initiatieven zijn inmiddels in Schoonhoven ontplooid om de 44-jarige binnenvaartschipper weer letterlijk op de been te helpen. Inge Dannenburg-Van Kats roemt de medewerking van haar stadsgenoten om 60.000 euro bijeen te brengen.

"Het is hartverwarmend. Er was zelfs een meisje van zeven jaar, dat haar schelpen verkocht voor het goede doel. Er staan spaarpotten bij diverse cafés en winkeliers. Daarnaast zijn er Schoonhovenaren die brownies en oliebollen bakken, met gasten varen over de Lek, gratis haar knippen, sportlessen geven en pruimen verkopen. Alle beetjes helpen uiteraard."

Een grote 'klapper' is niettemin welkom. Daarom worden na het verkrijgen van een gemeentelijke vergunning twee loterijen gehouden. Deze hebben plaats op Barthelomeusdag op 24 september en -huis aan huis- in de eerste week van oktober.

Joey den Hartog kwam op het idee om samen met de winkeliers een grote loterij te houden in de binnenstad van Schoonhoven. "Er zijn al behoorlijk wat bedrijven waarvan ik de prijzen al binnen heb of deze week mag ophalen. Sommige prijzen liegen er niet om, zoals een dinerbon van 100 euro. De prijs voor één lot bedraagt 5 euro en kan bij mij worden gekocht. Mijn mobiele nummer is 06-39133385 en ik woon op de Ampèrelaan 17 in Schoonhoven Noord. De opbrengst gaat natuurlijk in z'n geheel naar Lesley."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie