• Het werk aan de rotonde De Nieuwe Wetering, op de N210 tussen Bergambacht en Ammerstol, ligt al maanden stil. (foto: Robert van der Hek)
• Het werk aan de rotonde De Nieuwe Wetering, op de N210 tussen Bergambacht en Ammerstol, ligt al maanden stil. (foto: Robert van der Hek)

Ria Boere: 'Groot onderhoud De Wetering in de knel'

Algemeen 231 keer gelezen

BERGAMBACHT • Wethouder Ria Boere van de gemeente Krimpenerwaard heeft de provincie Zuid-Holland met klem verzocht de werkzaamheden bij de rotonde De Wetering bij Bergambacht zo spoedig mogelijk te hervatten.

Zij vreest dat de ontwikkeling van het nieuwe bedrijventerrein bij verdere stagnatie gevaar loopt. In de gemeentelijke planning voor het eerste kwartaal van 2017 zijn noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden opgenomen. Daarbij is ontsluiting van de N210 van cruciaal belang. "De planning kan straks gaan knellen en daar maak ik me ernstig zorgen over. Het kan vervelende aansprakelijkheidskwesties tot gevolg hebben", aldus Boere.

Zij heeft dat in een onderhoud met de civiel ingenieur Adjai Janglie en projectleider Jos Hendriks duidelijk kenbaar gemaakt. Boere verlangt binnen twee weken een schriftelijk bevestiging van de Provincie dat de rotonde uiterlijk eind 2016 wordt aangelegd. "Een en ander conform de reeds door de projectleider gedane toezegging. Gelijktijdig ontvangen wij graag de garantie dat de Provincie alle schade die voortvloeit uit de vertraagde oplevering voor haar rekening neemt."

Het verzoek om de opleverdatum aan te houden en de gemeente Krimpenerwaard te vrijwaren van claims is een gevolg van een conflict tussen de Provincie en aannemer BAM Infra over de fundering. Tijdens inspectie in oktober 2015 bleek dat er scheurvorming was opgetreden. De Provincie heeft BAM Infra daarna in gebreke gesteld. De aannemer schortte vervolgens de werkzaamheden op. Inmiddels heeft het onafhankelijke expertisebureau Deltares vastgesteld dat de betonpalen op het kruisvlak van de verbindingsweg moeten worden uitgegraven om de draagkracht goed te kunnen meten. Deze proef is op 12 mei uitgevoerd. De resultaten zullen uitsluitsel moeten geven op de vraag of de realisatie van de rotonde moet worden hervat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie