SvK wil stedenband met Kiskörös verbreken

Algemeen 216 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Fractievoorzitter Bert Luijendijk van Stem van Krimpen (SvK) pleit voor het einde van de stedenband tussen de gemeenten Krimpen aan den IJssel en Kiskörös in Hongarije.

Hij twijfelt over nut en noodzaak van de relatie en vraagt zich af of er nog wel van een gemeenschappelijke band kan worden gesproken. “Het is verworden tot een gekunstelde manier om naarstig naar gemeenschappelijke interesses te zoeken. Beleefd, doch snel afscheid van elkaar nemen is onze boodschap.”

De stedenband tussen Krimpen aan den IJssel en Kiskörös bestaat sinds 1992. In de twintig jaar is er een intensieve band ontstaan tussen beide gemeenten, waarbij de gemeentebesturen en bevolking elkaar in ieder geval één keer per jaar bezoeken. Er is een Krimpenhuis in Kiskörös gebouwd dat dient als overnachtingslokatie voor de Krimpenaren. In 2007 is besloten om de verbintenis met de partnerstad voort te zetten. Wat Luijendijk betreft hoeven er geen bestuurders meer richting Hongarije af te reizen. Dat scheelt kosten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden