Afbeelding

Proefsleuven op EMK-terrein

Algemeen 119 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Op het EMK-terrein in de Krimpense Stormpolder wordt deze week begonnen met het graven van proefsleuven. De sleuven zijn nodig voor een onderzoek om het terrein weer bruikbaar te maken als bedrijventerrein.

Onderzocht wordt of de uitkomende grond ‘reinigbaar’ is en wat daarvan de kosten zijn. De onderzoekers voeren een klein beetje van de verontreinigde grond af naar de grondreinigers. De overige grond gaat weer op z’n plek waarna de sleuven weer met een laag asfalt worden bedekt. Voor de werkzaamheden zijn vijftien werkdagen uitgetrokken.

Veiligheid staat bij het onderzoek voorop, zo laat de gemeente in een verklaring weten. Daarom wordt het onderzoekgebied afgeschermd en de Schaardijk op het EMK-terrein afgesloten. De onderzoekers hebben echter ook te maken met vluchtige stoffen en stank. Daarom is er een omgevingsplan opgesteld en worden er regelmatig luchtmetingen gedaan. De gemeten waarden zijn openbaar. Op onderstaande website is alle actuele informatie over het onderzoek te vinden.

www.krimpenaandenijssel.nl/emk

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie