Afbeelding

Feestelijke opening café Visser

Algemeen 728 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Andrea Brehm is sinds februari eigenaresse van café Visser in Krimpen aan de Lek. Aankomende vrijdag 17 april houdt ze een openingsfeestje. 

Er lagen al langer plannen om ‘iets’ te organiseren, om inwoners van het dorp de kans te geven kennis te maken met Andrea. “Het is er gewoon nog niet van gekomen”, zegt ze eerlijk. “De overname verliep zó snel. Ik kwam langs, nam de sleutels in ontvangst en ben achter de bar gaan staan.” 

Het was die eerste weken ‘best wennen’, voor zowel Andrea als de klanten van café Visser. “Krimpen aan de Lek is een dorp met een ‘ons kent ons’ metaliteit. Dan is het best lastig om er als buitenstaander tussen te komen.” 

De Brink

Horeca-ervaring heeft Andrea genoeg. “Nee, ik ben geen groentje”, lacht ze. “Ik sta al twintig jaar achter de bar, eerst in Ommoord en later in café De Brink in mijn woonplaats Krimpen aan den IJssel.”

Dat laatste etablissement nam ze een paar jaar geleden samen met een vriendin over. Vanwege de nieuwbouw van supermarkt Lidl ging het pand echter tegen de vlakte. “Ik heb heel wat afgehuild toen dat gebeurde”, zegt ze. “Die kroeg was echt m’n tweede huis.” 

Na de sloop zocht ze tevergeefs naar een nieuwe kroeg. Zonder veel succes. “In Krimpen aan den IJssel was gewoon niks. Toen wees een oude klant me op dit café aan de Koningin Julianastraat. De oude eigenaar wilde ermee stoppen en zocht iemand die het café over wilde nemen. Ik zag dat wel als een leuke uitdaging. Voor ik het wist had ik m’n eigen kroeg.”

Verwarring

Plannen om de boel drastisch om te gooien heeft ze niet. Ook de naam van het café blijft ‘gewoon’ gehandhaafd. “Het heet pas sinds vorig jaar juni café Visser. Als ik die naam nu ga veranderen, zorgt dat alleen maar weer voor verwarring.” Andrea’s doel is om er gewoon een ‘gezellige dorpskroeg’ van te maken. “En dat gaat me lukken ook!”

Het openingsfeest in café Visser is vrijdag 17 april vanaf 16.00 uur. Zangeres Belinda zal een optreden verzorgen. Iedereen is welkom om langs te komen.

Floris Bakker

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden