Afbeelding
Foto: John Wijntjes

Beweegpark Zwaneneiland geopend: ‘Plek om te chillen, sporten en te ontmoeten’

Algemeen 1.380 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Bij het Zwaneneiland in Krimpen aan den IJssel is vrijdagmiddag het nieuwe skate- en sportpark officieel geopend. Om de veelzijdige beweegmogelijkheden in het park te tonen waren er demonstraties freerunning, calisthenics, basketbal en skateboarden.

Wethouder Kirsten Jaarsma had de eer om mede namens Gro-up buurtwerk, Synerkri en KrimpenWijzer de feestelijke opening te mogen verrichten in aanwezigheid van redelijk wat belangstellenden. Samen met leden van de Krimpense kindergemeenteraad drukte ze op een grote rode kop, waarna er met luide knallen confetti de lucht in werd geschoten.

Jaarsma: “Er is de afgelopen tijd hier hard gewerkt, met een mooi resultaat. De skatebaan is opgeknapt en er ligt een nieuw freerun- en calisthenicspark. Het is een prachtige plek geworden voor jong en oud, om te chillen, sporten en vooral ook om elkaar te ontmoeten.”


Jaarsma gaf aan dat een deel van het park is gerealiseerd op initiatief van Krimpense jongeren. “Dat is een aantal jaar geleden al begonnen met het Gio-court, naar de wens van jongeren die hier wilden voetballen. Ook voor het freerunpark leefden er ideeën onder de jeugd. Die heeft de kindergemeenteraad omarmd om het daadwerkelijk te realiseren. Ook de make-over van de skatebaan is in samenwerking met skaters gedaan. Hartstikke mooi en ik wil kinderen en jongeren die ook mooie ideeën hebben voor deze gemeente, zeker uitnodigen om bij ons langs te komen in het raadhuis. Dan gaan we kijken wat er allemaal mogelijk is.”

Jongerenwerker Mark Rademackers hoopt dat er Krimpenaren zijn, jong en oud, die zich willen inzetten voor het organiseren van activiteiten en workshops in het park. “Dat kan van alles zijn, naargelang de interesse van de betrokkenen en natuurlijk de gebruikers van het park. Om samen activiteiten te organiseren, maar ook om het park veilig en schoon te houden, om daar acties voor uit te zetten. Daarbij kan er natuurlijk een beroep worden gedaan op andere betrokken partijen, waaronder de gemeente. Inwoners die interesse hebben om zo’n werkgroep te vormen kunnen zich aanmelden bij het jongerenwerk.”

Aansluitend aan het officiële deel, waren er verschillende demonstraties om een goed beeld te geven van de beweegmogelijkheden in het park. Ook konden kinderen en andere geïnteresseerden onder begeleiding zelf kennismaken met elk van de onderdelen.


Martijn Kuiler

Redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard en Het Kontakt-Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie