• Majlis lakt de nagels van één van de bewoonsters van De Breeje Hendrick.
• Majlis lakt de nagels van één van de bewoonsters van De Breeje Hendrick. Foto: Jan Timmer

Warme band tussen Gemini College en Breeje Hendrick: ‘echt gezellig!’

Algemeen 894 keer gelezen

LEKKERKERK •  Ze zijn meer dan goede buren, zorgcentrum De Breeje Hendrick en het naastgelegen Gemini College.

Tien handen op vijf kussentjes. Vijf jonge handen brengen nagellak aan. Een bijzonder tafereel in de Lekkerkerkse scholengemeenschap, waar vijf bewoners van De Breeje Hendrick te gast zijn bij de leerlingen van de vmbo-kaderopleiding Zorg & Welzijn.

Uitwisseling
“We trekken met plezier met elkaar op,” zegt Henny Timmermans, welzijnsmedewerker van ‘De Breeje’. “Vóór corona zijn we daar al mee begonnen. We gingen toen op vrijdagen met bewoners een hapje eten in de school. Daarna lagen de contactmomenten door omstandigheden stil, maar inmiddels hebben we het weer opgepakt. Drie keer per week is er uitwisseling tussen het Gemini College en De Breeje Hendrick. Via sessies zoals vandaag, maar ook komen leerlingen van de school helpen bij de bingo, knutselactiviteiten en in het restaurant. Het is mooi en goed om contact te leggen tussen oud en jong, zo merken wij. Onze bewoners genieten er enorm van.”

Schuchter
Dat geldt ook voor de leerlingen van het Gemini College, weet Ans Swaghoven, kookdocent van de afdeling Zorg & Welzijn. “Ze komen vaak wat schuchter binnen, maar vervolgens zie je een steeds grotere glimlach verschijnen. Ze hebben de mooiste gesprekken met de ouderen en leren er veel van. Ik merk iedere keer dat ze enthousiast zijn als er weer een ontmoeting op het programma staat. Dat is zo inspirerend en fijn, dat je er als begeleider soms kippenvel van krijgt.”

Wentelteefjes
Majlis Philipsen (16) heeft zojuist de nagels van Peta Hempel (75) van een manicurebehandeling voorzien. Beiden zijn tevreden over het resultaat en zitten even na te genieten met een kopje thee. “Erg leuk om te doen,”, zegt Majlis over haar schoolactiviteiten met de bewoners van De Breeje Hendrick. “Toen school met het idee kwam, zag ik er eerlijk gezegd best tegenop. Ik had nooit contact met oude mensen en de eerste keer vond ik het echt spannend, maar leuk dat het was! Ook vandaag is weer een super fijne dag. We hebben eerst wentelteefjes voor de dames gemaakt, daarna gezellig met elkaar gekletst en vervolgens zijn we aan het werk gegaan met de nagels.”

Schat
Peta Hempel geniet er al evenzeer van. “Het is echt gezellig, die jonge meiden om je heen,”, stelt ze vast. “Dit is zoveel leuker dan in je uppie in je kamer te zitten. Voor mij is dit nu de tweede keer dat ik hier aan meedoe. De volgende keer ben ik er weer bij, hoor. En die Majlis is een schat, schrijf dat maar op!”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie