Afbeelding
Foto: Delta Netwerk

Aanleg glasvezel Schoonhoven van start; in Bergambacht en Ammerstol nog onvoldoende animo

Algemeen 1.767 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Waar Delta Netwerk in Schoonhoven aan de slag kan gaan met de aanleg van glasvezel, is het deelnamepercentage in Bergambacht en Ammerstol nog te laag.

‘Er is in Schoonhoven genoeg animo voor glasvezel. Daarom kunnen we beginnen’, meldt Delta Netwerk. ‘Ook inwoners van Schoonhoven die zich tijdens de campagne nog niet aangemeld hebben voor een abonnement worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Op deze manier is elke woning voorbereid op de toekomst en hoeven de straten maar één keer open’. Belangstellenden kunnen nog tot en met 28 februari gebruikmaken van het welkomstaanbod van één van de telecomaanbieders op het netwerk.

Onlangs is de aannemer in de Zilverstad gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Eerst is tijdens een schouw bekeken waar de aansluiting in de woning kan worden geplaatst. Vaak is dit in de meterkast, maar het kan ook op een andere locatie in de woning. De aansluiting is kosteloos.

Deelname
In Bergambacht en Ammerstol is het deelnamepercentage van 20% nog niet behaald om de aanleg te kunnen starten. Inwoners hebben nog tot en met 28 februari de tijd om zich aan te melden.

Wethouder Erik Wassink: “Na Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk krijgt Schoonhoven met de aanleg van glasvezel nu ook een goede digitale infrastructuur. Hierdoor worden wonen, werken en de zorg in de toekomst optimaal ondersteund. Ik heb er vertrouwen in dat er ook in Bergambacht en Ammerstol voldoende animo komt om hier eveneens glasvezel mogelijk te maken.”

Meer informatie: www.deltanetwerk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie