• Enkele te exposeren werken.
• Enkele te exposeren werken.

Kunst in de (Laurentius)kerk

Algemeen 860 keer gelezen

BERGAMBACHT • De deuren van de Laurentiuskerk in Bergambacht staan zaterdag 17 december (10.00-16.00 uur) open voor het project ‘Kunst in de Kerk’. Er worden ongeveer vijftien werken geëxposeerd.

Het initiatief gaat uit van de Hervormde kerk in Bergambacht. Doel is een bredere groep met name gelovige (amateur)kunstenaars de gelegenheid geven om hun overtuiging via kunst met het publiek te delen. 

Sinds afgelopen jaar wordt dit voor Kerst en Pasen gedaan. Deze momenten zijn gekozen omdat belangstellenden met deze christelijke feestdagen meer dan anders geneigd zijn om naar de kerk te gaan. 

Gesprekken
“Het is onze ervaring dat aan de hand van eenvoudige kunstwerken, die door verschillende mensen zijn gemaakt, mooie gesprekken ontstaan over het leven, God en het geloof”, licht Christel van Herk namens de organisatie toe. “De voorgaande edities kwamen er best veel mensen langs die even uit de ‘zaterdaghectiek’ stapten, gelovig en niet-gelovig. Een aanrader wat ons betreft.”

Het thema van de expositie is ‘Ruimte’. Van Herk: “In de expositie zijn ook kunstwerken te zien van slachtoffers van seksueel misbruik. Zo willen we ruimte geven aan slachtoffers en hun verhaal. Hen laten zien dat we voor ze openstaan, juist ook als er misschien nog geen woorden zijn. Bezoekers kunnen vrijblijvend binnenlopen. Zij kunnen vragen stellen aan wie ze tegenkomen, aan zichzelf of er gewoon in stilte zijn.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden