Afbeelding
Foto: aangeleverd

Driestar Lekkerkerk haalt vignet ‘Gezonde School’ binnen

Algemeen 1.031 keer gelezen

LEKKERKERK • Het Driestar College in Lekkerkerk heeft maandagmiddag vignet ‘Gezonde School’ uitgereikt gekregen. Dit vanwege de gerealiseerde doorlopende aandacht voor preventie tegen alcohol, roken en drugs.

De school heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om het thema Roken-Alcohol en Drugspreventie goed te borgen binnen het onderwijs en het beleid van de school.  Hiermee voldoet de school als eerste Driestar Wartburg-vestiging aan de criteria van het themacertificaat Middelenpreventie van de Gezonde School en mag de school zich voor drie jaar een ‘Gezonde School’ noemen.

“En nu de komende drie jaar verder aan de slag”, zei wethouder Wisja Pannekoek van de gemeente Krimpenerwaard nadat directeur Jelier het bij het certificaat behorende bordje aan de schoolmuur had bevestigd. “Het komt er natuurlijk op aan dat het gedrag van leerlingen door uitvoering van het beleid positief wordt beïnvloed. Je moet je het predicaat ook blijven waarmaken”, aldus de wethouder.

De Krimpenerwaard is een ‘hotspot’ als het gaat om alcohol en drugs, zo blijkt uit de officiële cijfers van gezondheidsorganisaties. Kathelijne Hazenoot van de organisatie Gezonde School: “Er zijn, procentueel gezien, in deze regio veel jongeren die te veel drinken en drugs gebruiken. De school heeft laten zien daar in doorlopende leerlijn van klas 1 tot en met 4 gezonde aandacht aan te schenken. Er is beleid opgezet, maar dat beleid is ook vertaald naar concrete preventieve acties in de lessen.”

Anneke den Hartog en Gerda Sacré, coördinatoren van het programma Gezonde School in Lekkerkerk: “In klas 1 werken we met het programma ‘Smoke free’, waarin we het roken aanpakken, in klas 2 leggen we in het lesprogramma ‘Samen fris’ de nadruk op alcohol en in de derde klassen verbinden we dat met een voorlichtingscampagne onder leiding van de stichting Chris en Voorkom, waarin ook ervaringsdeskundigen een rol spelen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie