• Willem Willemsen is absoluut ook trots op de grote sociale functie van WMW Huisraadplein.
• Willem Willemsen is absoluut ook trots op de grote sociale functie van WMW Huisraadplein. Foto: Jan Timmer

Ondernemer met hart voor Lekkerkerk

Algemeen 1.452 keer gelezen

LEKKERKERK • Ondernemen met als doel de klant met betaalbare en vriendelijke winkels in het dorp te houden. Dat is waar Willem Willemsen voor staat.

De WMW Modeshow komt er weer aan, dus is Willem Willemsen druk bezig om het event dat op 13 oktober plaatsvindt in Amicitia, voor te bereiden. 

Dat doet-ie op zijn eigen manier. “Ik vind het belangrijk om ook andere Lekkerkerkse ondernemers bij zo’n evenement te  betrekken”, vertelt hij. “Want met elkaar kun je een mooie eenheid uitstralen, laten zien dat er in Lekkerkerk een levendige middenstand is én de consument aan je binden. Vandaar dat we voor deze modeshow verschillende collega’s hebben benaderd om mee te doen. De Vries Schoenen, Marty Tassy ‘t Pandje, COOP Lekkerkerk, Bakkerij Kroezen, Ster Fietsen, Expert Lekkerkerk, Regiobank Lekkerkerk, Bloemen van der Graaf en DIO Drogisterij & Parfumerie de Groot doen allemaal mee. Leuk is ook dat de modellen die de catwalk betreden een band met het dorp hebben. Zo hebben onder meer Jan en Jan-Harm van Speksnijder Kaas, enkele dames van de NBvP afdeling Lekkerkerk en deelnemers van stichting Dagbesteding toegezegd om de nieuwste najaarsmode en verschillende mooie accessoires te showen.” De modeshow op 13 oktober begint om 19.15 uur en duurt tot 21.00 uur. De toegang is gratis. De bezoekers krijgen vooraf een kopje koffie of thee en worden in de pauze verwend met een gratis drankje van WMW Dames- en herenmode. Na afloop van de WMW Modeshow zijn de Vries Schoenen en WMW Dames- en herenmode beide nog een uurtje geopend voor publiek.”

Ruimte
Wie pakweg vijf jaar gelden aan Willem Willemsen had voorgespiegeld dat hij anno 2022 drie winkels en een kapsalon zou bezitten in zijn woonplaats Lekkerkerk, was door de ondernemer ongetwijfeld voor gek verklaard. “Ik heb nooit de ambitie gehad om de detailhandel in te gaan”, glimlacht de energieke prille zeventiger. “Vijfendertig jaar geleden begon ik WMW Dienstverlening, een faciliterend bedrijf voor de hotelwereld. Die onderneming wisten we op te bouwen tot een bedrijf met zo’n 150 medewerkers. Op een gegeven moment zocht ik naar goede kantoorruimte in Lekkerkerk. Die vond ik op winkelcentrum Raadhuisplein, maar al snel bleek het kantooroppervlak te klein. De naastgelegen boekhandel besloot in dezelfde periode zijn deuren te willen gaan sluiten en dat zorgde ervoor dat ik één en één bij elkaar ging optellen en de winkel overnam. Daarmee sloeg ik twee vliegen in één klap: extra ruimte voor ons kantoor én het behoud van een mooie winkel voor boeken, kantoorartikelen en speelgoed in het hart van ons dorp. Vorig jaar breidden we WMW SaNorMa verder uit door de ruimte van de voormalige kapsalon van Rombout over te nemen. Daardoor hebben we er extra meters bijgekregen.”

De leegstand aan de oostzijde van winkelcentrum Raadhuisplein had Willemsen al eerder ‘opgelost’ door daar WNW Dames- en herenmode te beginnen. De winkel is inmiddels een begrip in Lekkerkerk en omgeving. “Omdat iedereen er kan slagen voor prettige bedragen en bediend wordt door vriendelijke medewerksters uit ons eigen dorp. Beide spreken onze klanten aan.” Ook de kapsalon van WMW en WMW Huisraadplein hebben gekozen voor maximale toegankelijkheid voor een breed publiek. “Voor mij is het heel simpel: ik heb liever veel mensen in mijn zaak, dan dat ik maximaal winst boek”, formuleert Willem Willemsen zijn filosofie. “Bovendien: we leven met z’n allen in een dure tijd. Dan is het juist prettig om in je eigen dorp relatief goedkoop te kunnen winkelen. Daarnaast geniet ik van de sociale functie die we met WMW mogen vervullen. Zo wordt onze winkel in huishoudelijke artikelen voor een belangrijk deel gerund door de mensen van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard. Het is zo prachtig om de deelnemers bezig te zien en plezier te zien beleven en volop deel te nemen aan de samenleving. Mooi is ook dat onze klanten het omarmen. Ik ben er nog altijd blij over dat ook dit op mijn weg kwam.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie