• Omstanders bekommeren zich om de koe in nood.
• Omstanders bekommeren zich om de koe in nood. Privéfoto
update

Commotie om lijdende koe aan Krimpense Tiendweg

Algemeen 8.592 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • Boze omstanders doen vandaag aangifte bij de politie nadat een koe in hun ogen woensdag de hele dag onnodig pijn heeft geleden.

Het dier lag in een weiland aan de Tiendweg bij Krimpen aan de Lek en had volgens de omstanders een gebroken heup. 

“De koe was gewond ter hoogte van de heup en kon niet meer opstaan”, meldt één van de getuigen. “Woensdagmorgen werd dit al geconstateerd en de betreffende boer is nog poolshoogte komen nemen. Ook de politie kwam ter plaatse, maar dit leidde allemaal tot niets. We zijn met een groepje van zes à zeven mensen bij het dier gebleven en hebben zelfs nog een parasol gehaald om haar op deze snikhete dag wat schaduw te bezorgen.”

Spuitje
Ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) werd ingeseind, waarna een veearts het dier ’s avonds het verlossende spuitje gaf.

“Wij pikken het niet, dat deze koe de hele -snikhete- dag aan haar lot is overgelaten”, laat één van de omstanders een dag later weten. Ze wil niet met haar naam in de krant. “Ik ben al eerder bedreigd vanwege dierenwelzijn, daar heb ik geen zin meer in. Wel ga ik van dit voorval straks aangifte doen bij de politie en ook anderen zijn dit van plan, waaronder de dierenwelzijnsorganisatie House of Animals. Dit krijgt wat ons betreft een staartje.”

UPDATE: Politie Krimpenerwaard kon de aangifte donderdag niet opnemen, omdat de medewerker van de dierenpolitie -waar de klacht onder valt- nog met vakantie is. De aangevers hebben nu besloten een gezamenlijke aangifte te doen op een ander politiebureau.

Ook RTL Nieuws besteedt aandacht aan het voorval: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5326328/koe-gebroken-heup-snikhete-wei-krimpen-nvwa-house-animals

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden