• Popkoor Schoonhoven.
• Popkoor Schoonhoven.

Popkoor Schoonhoven bereidt zich voor op nieuwe show: ‘Back on Stage’

Algemeen 956 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Een voltallig bestuur, een nieuwe dirigent en een trouw ledenbestand van bijna vijftig zangers. Popkoor Schoonhoven maakt zich op voor de nieuwe show ‘Back on Stage’. 

“Dit najaar geven wij een concert in cc Concordia te Haastrecht”, vertelt voorzitter Mariétta Faaij (59). “We zijn hard aan het repeteren. Het concert heet ‘Back on Stage’, terug op het podium dus, waar we ook erg naar uitkijken. Het is de kers op de taart en dé manier om ons aan het publiek te laten zien en horen. Het repertoire bestaat uit populaire nummers uit meer dan vijftig jaar popmuziek.”

Beginperiode
De start van het koor gaat dertien jaar terug naar 2009. “Popkoor Schoonhoven is opgericht door dirigent Robbert van Sterkenburg. Hij besloot naast Popkoor Papendrecht in Schoonhoven een eigen koor te beginnen”, blikt secretaris Jos Snaterse (64) terug op de beginperiode. “De eerste jaren oefenden we in de bovenzaal van restaurant Springer.”

Zelf werd ze met een aantal vriendinnen vanaf het eerste moment lid. Het koor had geen bestuur, omdat Robbert het zelf leidde vanuit zijn muziekpraktijk. De eerste jaren waren er geen optredens.

Nieuwe start
In maart 2021 overleed Van Sterkenburg op 56-jarige leeftijd als gevolg van corona. Dit hakte er flink in bij de leden van het koor. “We hebben ontzettend veel verdriet gehad”, vertelt Jos Snaterse. “We waren lam geslagen.”

Onder leiding van Mariétta is een nieuwe start gemaakt. Een bestuur is samengesteld en het koor werd een rechtspersoonlijkheid, compleet met statuten en huisreglement. Een nieuwe dirigent werd gevonden in de persoon van Rudolf Diderich (59) uit Alkmaar. Hij is een professioneel musicus en begeleidt in totaal drie koren. Zijn motto is ‘beter worden, nooit stilstaan’. Daarmee heeft het koor een aanjager, die ze verder kan brengen.

Versterking
Popkoor Schoonhoven is op zoek naar nieuwe leden. Wekelijks wordt op de dinsdagavond vanaf 20.00 uur geoefend in Baraq, het voormalige Bastion aan de Wal. Belangstellenden kunnen vrijblijvend binnenlopen.

Het concert Back on Stage in Concordia te Haastrecht vindt plaats op zaterdagavond 1 en zondagmiddag 2 oktober.

Mariétta Faaij en Jos Snaterse waren zaterdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur te gast op de radio. Het gesprek is terug te beluisteren via uitzending gemist op de RTV Krimpenerwaard-app.

Dirk Molenaar

• Popkoor Schoonhoven.
• Mariétta Faaij en Jos Snaterse.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie