Afbeelding
Foto: aangeleverd

Boze boeren Krimpenerwaard zagen knotwilgen af

27 jun, 18:08 Algemeen 3.195 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Boze boeren hebben maandag op verschillende plekken in de Krimpenerwaard knotwilgen net onder de kroon afgezaagd. Dat laat melkveehouder Floor de Jong uit Bergambacht weten aan Het Kontakt. “Dit als teken van het kaalslagbeleid van het kabinet. De knotwilgen zijn nu ten dode opgeschreven.”

In het hele land protesteren boeren maandag opnieuw tegen de stikstofplannen van het kabinet. “Boeren zijn het spuugzat dat we in de toch al extensieve Krimpenerwaard, nu weer 47 procent moeten inleveren”, aldus De Jong, die tevens raadslid is voor de SGP in de raad van Krimpenerwaard. “Dit terwijl we niet eens in de directe omgeving van de beschermde N2000-gebieden liggen. Met de plannen blijft er geen boer in het Groene Hart over. Het wordt echt een drama voor de veehouderij.”

De Jong zegt dat boeren één keer eerder naar dit actiemiddel hebben gegrepen. “Dat was in de jaren zeventig van de vorige eeuw. In die tijd ging het over het plotseling beboeten van boeren die een dempslootje hadden.”

De aanblik van afgezaagde knotwilgen aan de Benedenberg in Bergambacht gaat hem naar eigen zeggen wel aan het hart. “Alle afgezaagde bomen hier en elders in de Krimpenerwaard zijn privé-eigendom. Er zaten bomen bij die overgrootvaders van zowel mijn vaders- als moederskant gepoot hebben.”

Lees ook:

- Zuid-Hollands Landschap: ‘Daad snel bij woord voegen’

- ‘Stikstofaanpak heeft grote impact in Krimpenerwaard’

- ‘Krimpenerwaard kan niet zonder vee’


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie