Afbeelding
Foto: Gemeente Krimpen aan den IJssel

Hotelschip met vluchtelingen warm ontvangen in Krimpen aan den IJssel

Algemeen 1.954 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Het hotelschip met vluchtelingen is dinsdag afgemeerd in de Sliksloothaven (aan de zijde van de Parallelweg, ter hoogte van Haven 1-15) in Krimpen aan den IJssel. 

Burgemeester en wethouders stonden op de kade klaar om de tijdelijke inwoners te ontvangen en de welkomsttassen af te geven. Doordat 13 van de 63 vluchtelingen afgelopen dagen positief testten op corona, zijn de tassen niet fysiek overhandigd.

Coronaprotocol
De vluchtelingen die positief getest zijn, zitten in hun hut in isolatie. Dit betekent ook dat activiteiten met vrijwilligers voorlopig niet aan boord kunnen plaatsvinden.

Volgens het GGD-protocol mogen de vluchtelingen na een negatieve zelftest van boord. Als er zorg nodig is wordt, dit door een gepensioneerde Krimpense huisarts gedaan. 

Trots
Burgemeester Martijn Vroom is trots, dat zich zoveel vrijwilligers hebben aangemeld om de vluchtelingen wegwijs te maken: “Het is jammer dat dit nu nog even niet kan, maar deze hulp kunnen we natuurlijk de komende acht weken goed gebruiken.”

Crimpenhof
Daarnaast hebben de winkeliers van de Crimpenhof spullen voor de vluchtelingen ingezameld. Ook heeft een inwoner 63 Crimpenhofbonnen gekocht en deze aan de vluchtelingen gedoneerd.

Syrië en Jemen
Het schip met vluchtelingen lag de afgelopen periode in Ridderkerk.

Omdat er niet genoeg opvangplekken zijn, worden vluchtelingen ook op hotelschepen als deze opgevangen. Het gaat in dit geval om 63 mensen uit Syrië en Jemen. 

Zie voor meer informatie: www.krimpenaandenijssel.nl/noodopvang


Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie