• Voorbeeld van een hennepkwekerij.
• Voorbeeld van een hennepkwekerij. Foto: openrangestock / 123RF Stockfoto

Krimpens bedrijfspand op slot vanwege hennepkwekerij

Algemeen 864 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Een bedrijfspand aan de Griendstraat in Krimpen aan den IJssel is op last van de burgemeester gesloten, nadat er eerder een hennepkwekerij was aangetroffen.

De loods bleek onderdak te bieden aan 30 hennepmoederplanten en meer dan 800 hennepstekken. De kwekerij werd nog dezelfde dag –in november 2021- ontmanteld. Daarna is de procedure tot sluiting in gang gezet, wat deze week heeft geleid tot een slot op de deur van minimaal drie maanden.

Burgemeester Vroom: “Hiermee laten we de omgeving zien, dat we de drugsproblematiek zeer serieus nemen. Ik roep onze inwoners en ondernemers op om verdachte situaties in de buurt altijd te melden, want alleen samen maken we hier een eind aan.” 

De burgemeester kan al bij een geringe hoeveelheid drugs een pand sluiten voor een periode van tenminste drie maanden. Een verhuurder kan vervolgens, zonder dat de rechter eraan te pas hoeft te komen, de huurovereenkomst ontbinden. Daarnaast heeft een verhuurder zelf de bevoegdheid om de huur te beëindigen vanwege ‘slecht huurderschap’.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie