Stichting Dorpsleven Gouderak heeft een enquête gehouden.
Stichting Dorpsleven Gouderak heeft een enquête gehouden. Foto: Dssart studio

Gouderak wil bredere invulling Dorpshuis

Algemeen 502 keer gelezen

GOUDERAK • De inwoners van Gouderak willen een bredere invulling van het Dorpshuis. Dat blijkt uit een enquête die vorige maand in het dorp is gehouden. Bijna iedereen vindt het Dorpshuis een belangrijke voorziening.

Met de enquête wilde Stichting Dorpsleven Gouderak onderzoeken op welke wijze het Dorpshuis een bijdrage kan leveren aan een levendige gemeenschap. Er zijn 74 ingevulde formulieren teruggestuurd. De informatie hieruit biedt inzicht in de behoefte onder de inwoners voor het gebruik van het Dorpshuis. Onder de inzenders van de enquête zijn 3 VVV-cadeaubonnen verloot.

Activiteiten

Van de ingekomen reacties vindt eigenlijk iedereen dat het Dorpshuis belangrijk is en veel mensen geven aan dat er een behoefte is aan een bredere invulling ervan. Van alle ingezonden reacties vindt 85 procent dat er onvoldoende activiteiten zijn voor jongeren. En uit de reacties blijkt een grote behoefte aan activiteiten overdag; een ontmoetingsruimte waar je koffie kunt drinken en waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd; zoals cursussen of spelletjes. Daarnaast is er meermaals een oproep gedaan voor feesten en evenementen (denk aan filmavonden of tentoonstellingen). Veel bewoners verwijzen dan ook naar activiteiten zoals in dorpshuizen als in Stolwijk of Haastrecht worden georganiseerd. De volledige input uit de enquêtes staat op de website dorpshuisgouderak.nl.

Hulp nodig

Het bestuur van Stichting Dorpsleven Gouderak wil deze handschoen oppakken. Daarvoor heeft het hulp nodig en een aantal bewoners heeft aangegeven mee te willen helpen met het organiseren van activiteiten. Het bestuur wil hier graag met hen verder over praten. Wie dat wil en zijn of haar naam niet op het enquêteformulier had ingevuld, kan een mailtje sturen naar: dorpsleven.gouderak@gmail.com.

Margje Kooistra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie