Vrijwilligers Gerrie en Ina zoeken maatjes bij het Inloophuis.
Vrijwilligers Gerrie en Ina zoeken maatjes bij het Inloophuis. Foto: Aangeleverd

Vrijwilligers Gerrie en Ina zoeken maatjes bij het Inloophuis

Algemeen 518 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Inloophuis De IJssel in Krimpen aan den IJssel is op zoek naar vrijwilligers. Het Inloophuis is een ontmoetingsplek voor iedereen die geraakt wordt door kanker. Mensen met kanker, hun naasten, hun mantelzorgers maar ook voor nabestaanden als een dierbare is overleden aan kanker. De gastvrouwen en gastheren bieden gasten een warm welkom in het Inloophuis.

Het Inloophuis is op zoek naar versterking voor het team van gastvrouwen en -heren. Mensen die goed kunnen luisteren naar anderen, betrokken zijn en een gevoel voor humor hebben. Het is van belang dat de vrijwilligers zelfstandig kunnen werken, maar ook goed kunnen samenwerken. Een praktische instelling is ook fijn. Het is uiteraard een pré als vrijwilligers uit eigen ervaring weten wat de impact van kanker is, maar dit is niet noodzakelijk.

Onschatbare waarde

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor het Inloophuis. Echter, vrijwilligers krijgen ook veel terug voor hun inzet. Dit begint natuurlijk met de voldoening vanuit de dankbare gasten. Daarnaast biedt het Inloophuis vrijwilligerswerk in een informele, warme en collegiale sfeer met goede ondersteuning. 

Na eerst meegelopen te hebben om te ‘proeven’ krijgen vrijwilligers een introductiecursus. Vrijwilligers staat er nooit alleen voor, ze werken samen met een maatje. dit is een andere gastvrouw- of heer. Ook zijn er verdere mogelijkheden voor vrijwilligers om zich te ontwikkelen via intervisies, verdiepende trainingen en teambuildingsactiviteiten. Afspraken worden vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst, waarmee de verzekering ook gelijk geregeld is. 

Meer weten of aanmelden
Het Inloophuis zit in Krimpen aan den IJssel en in Capelle aan den IJssel. Voor beide locaties worden vrijwilligers gezocht. Bij interesse of voor meer informatie kan contact op worden genomen met Anton Maurik, via telefoonnummer 010 7370 069 of door te mailen naar info@inloophuisdeijssel.nl.

Margje Kooistra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app