Afbeelding
Foto: aangeleverd
zakelijk

De Onderlingen keert leden een forse premierestitutie uit

Algemeen 593 keer gelezen

REGIO • De ruim 5300 leden van De Onderlingen wachten binnenkort een prettige verrassing: een teruggaaf van 10 procent op hun particuliere opstal- en inboedelverzekeringspremie of zakelijke gebouw of inventarisverzekering over 2020. “Zo werkt dat bij een coöperatie als de onze”, zegt algemeen directeur Peter den Ouden. “Als we een goed jaar hebben gedraaid profiteren onze leden mee!”

“Er is nu zelfs sprake van een record”, refereert commercieel directeur Thomas Bläcker aan de 10 procent. “En dat heeft alles te maken met het feit dat we als De Onderlingen een goed schadejaar achter de rug hebben. Het feit dat we de voorbije jaren stevig zijn gaan inzetten op schadepreventie, speelt daar zeker een positieve rol in. Het is mooi om te zien dat zich dat uitbetaalt en onze leden daarvan profiteren.”

Agrariërs
De Onderlingen werd 124 jaar geleden als coöperatie zonder winstoogmerk opgericht door een groep agrariërs uit de Krimpener- en Lopikerwaard. Nu, bijna 125 jaar later, heeft dat principe niets aan kracht ingeboet. In een wereld waarin banken en verzekeraars zich steeds verder terugtrekken uit de landelijke gebieden en aandeelhouders hun deel van de winst opeisen, houdt De Onderlingen meer dan ooit vast aan haar principes: er zijn voor haar leden/klanten met fysieke kantoren in Lekkerkerk, Benschop en Schoonhoven en adviseurs die direct aanspreekbaar zijn. “Je kunt bij De Onderlingen terecht voor het verzekeren van alle roerende en onroerende zaken”, vertelt Hans Raven, particulier buitendienstadviseur met het verzekeren van rieten daken als specialisme. “Daarnaast leveren we alle financiële diensten zoals: autoverzekeringen, rechtsbijstandverzekeringen, doorlopende reisverzekeringen, levensverzekeringen, hypotheekbemiddeling en - vanuit RegioBank in Schoonhoven en Benschop - alle bankzaken. Een bijzonder compleet pakket dus.”

“Het persoonlijke is onze kracht”, weet Thomas Bläcker. “Bij De Onderlingen tref je in je eigen regio vaste gezichten, stuk voor stuk mensen met kennis van zaken en ervaring op hun vakgebied. We voelen ons persoonlijk betrokken bij onze leden/klanten en zijn toegankelijk. Die manier van werken wordt zeer gewaardeerd. Ook onze aantrekkelijke premies spreken veel mensen aan. Die kunnen we aanbieden omdat we een coöperatie zonder winstoogmerk zijn. Onze leden zijn als het ware aandeelhouders. Wanneer we een goed jaar hebben gehad, zoals in 2020 opnieuw het geval was, hebben zij daar ook wat aan. Dat zie je bij de grote verzekeringsmaatschappijen niet gebeuren. Daar komen alleen de aandeelhouders in beeld als er iets te verdelen valt.”

Hooibergen
“De Onderlingen is van origine een agrarische verzekeringsmaatschappij. Dat zie je nog altijd volop terug in ons ledenbestand en onze dienstverlening ten behoeve van de agrarische sector”, vertelt Jeanine Schra, agrarisch buitendienstadviseur. “Wij verzekeren bedrijfsgebouwen, schuren, loodsen, ligboxstallen, jongveestallen, werkplaatsen, silo’s en hooibergen. Het vertrouwen vanuit de markt is groot. Men weet dat men bij ons goed verzekerd is, dat we maatwerk kunnen bieden én snel ter plekke zijn als er zaken moeten worden besproken of er toch een schade is ontstaan.”

Normaal gesproken houdt De Onderlingen ieder jaar een algemene ledenvergadering waarin de achterban mee kan praten en mee kan beslissen over het beleid van de coöperatie. Vanwege de corona-maatregelen konden deze bijeenkomsten in 2020 en 2021 niet fysiek plaatsvinden. “Dat is echt jammer omdat de ALV altijd een feest van ontmoeting is én inspirerend en informatief”, zegt De Onderlingen-directeur Peter den Ouden. “Om onze leden toch te kunnen informeren over het voorbije jaar, onze cijfers, de premierestitutie en onze plannen en ideeën hebben we een film opgenomen. Deze is te vinden op onze website www.onderlingen.nl, onze Facebookpagina en op Linkedin. Uiteraard hopen we onze leden, als corona definitief is weggeëbd, in het vervolg weer live te mogen ontmoeten. In ons kantoor, op onze ALV of in een persoonlijk gesprek. Want er gaat niets boven persoonlijk contact.”


Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie