• De Lekdijk.
• De Lekdijk. Foto: Stichtse Rijnlanden

‘Live-bijeenkomst’ dijkversterking Salmsteke-Schoonhoven

Algemeen 714 keer gelezen

LOPIK/SCHOONHOVEN • Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden organiseert zaterdag 31 juli een live-bijeenkomst over het ‘voorkeursalternatief’ voor de dijkversterking van het traject Salmsteke-Schoonhoven. 

Belangstellenden krijgen in groepen uitleg over het dijkontwerp, meldt een woordvoerder van het hoogheemraadschap: “Daarna kunnen ze de bijbehorende kaarten bekijken. Het projectteam staat klaar voor de beantwoording van vragen en om van gedachten te wisselen over het plan. De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 31 juli van 10.30 tot 16.00 uur in dorpshuis de Schouw te Lopik.”

Inschrijven
Tijdens de bijeenkomst wordt conform de coronamaatregelen gewerkt met kleine groepen en tijdsloten. Inschrijven is daarom noodzakelijk en is mogelijk via de website van het Hoogheemraadschap.

Eerder organiseerde het waterschap al een livestream over de plannen op hoofdlijnen voor de dijkversterking Salmsteke-Schoonhoven. De opname hiervan is terug te zien op de website van het waterschap. Tijdens de livestream was er veel vraag naar een live bijeenkomst, stelt de woordvoerder: “Met inachtneming van coronamaatregelen is dit nu mogelijk.”

Sterke Lekdijk
De dijkversterking Salmsteke-Schoonhoven maakt deel uit van het project Sterke Lekdijk, de versterking van de Lekdijk tussen Amerongen en Schoonhoven.

Sterke Lekdijk is op zichzelf weer onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma. Binnen dit programma wordt er voor 2050 circa 1.300 kilometer aan dijken versterkt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie