• Jacqueline Ros bij haar rijdende modewinkel Fashion on road.
• Jacqueline Ros bij haar rijdende modewinkel Fashion on road. Foto: wijntjesfotografie.nl
zakelijk

Krimpense gaat op pad met modewinkel op wielen

Algemeen 517 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Jacqueline Ros (53) rijdt vanaf deze week door de regio in haar eigen modewinkel op wielen. Ze staat met haar fashion truck Fashion on the road op weekmarkten, maar is ook te boeken voor festivals, evenementen en kledingparty’s. 

Lange tijd werkte de Krimpense in de zorg, maar toen dat lichamelijk te zwaar werd besloot ze aan de slag te gaan als telefoniste. “Al snel had ik in de gaten dat dat werk me niet zo goed ligt. Dus ben ik gaan nadenken over wat ik die laatste 16, 17 jaar van mijn werkzame leven nog zou willen doen.”

Haalbaar
Ze dacht direct aan mode. “In het verleden heb ik met veel plezier bij modewinkels gewerkt. Het leek me leuk om een modezaak op te zetten, maar een pandje huren in Krimpen aan den IJssel is heel duur. Dus ben ik gaan kijken of een fashion truck haalbaar was. Die kwam ik een jaar of acht geleden tegen toen ik een kledingparty bezocht. Dan vond ik een ontzettend leuk concept.”

Ze besloot een ondernemersplan op te stellen en zocht naar een betaalbare wagen. Die had ze binnen enkele dagen gevonden. Inmiddels is de wagen omgebouwd tot een heuse fashion truck waarin klanten kunnen neuzen tussen alle kleding. Er zit zelfs een pashokje om kleding te passen.

Jacqueline popelt om met haar wagen op pad te gaan. “Ik heb er echt ontzettend veel zin in. Ik werk straks elke dag op een andere plek en ontmoet dus elke dag weer nieuwe mensen. Hoe leuk is dat? Ik ben ook erg benieuwd hoe de dames gaan reageren op mijn fashion truck en de kleding die ik verkoop.”

Betaalbare kleding
Fashion on the road heeft volgens Jacqueline ‘voor ieder wat wils’. “Ik verkoop hippe, trendy en betaalbare kleding voor vrouwen van alle leeftijden, in maten van 36 tot en met 46. Iedereen kan slagen bij mij.” Ze staat het liefst met haar fashion truck op weekmarkten in Krimpen aan den IJssel en de gemeente Krimpenerwaard, “maar ik sta net zo goed op een braderie, een groot festival of voetbaltoernooi in de regio. Daar lopen heel veel vrouwen rond die niets met voetbal hebben. Die kunnen dan een kijkje nemen in mijn truck.”

Ook doet ze kledingparty’s. Dat kost de aanvrager niks. “Ze kunnen contact met me opnemen en dan kom ik langs. Uiteraard houd ik me aan alle geldende coronamaatregelen.” 

Fashion on the road is vooral op social media te vinden, zoals Facebook (fashionontheroadtruck) en Instagram (fashion_on_the_road_krimp).

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie