• Veel ondernemers hebben als gevolg van de coronacrisis moeite met het betalen van alle kosten.
• Veel ondernemers hebben als gevolg van de coronacrisis moeite met het betalen van alle kosten. Foto: Stockfoto

Zorgen over financiële situatie Krimpense ondernemers

Algemeen 245 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Krimpens Belang is bezorgd over de (financiële) situatie waarin veel lokale ondernemers zich bevinden. De lokale partij roept op om zoveel mogelijk lokaal te kopen. 

Raadslid Saskia Bijl van Krimpens Belang zegt zeer verontrustende berichten binnen te krijgen van Krimpense ondernemers die het moeilijk hebben. Bijvoorbeeld van een kapster die al 17 jaar een kapperszaak heeft. Steun van de overheid krijgt ze niet, maar ze moet wel haar lasten betalen. “En zo zijn er meer voorbeelden bij ons bekend. Vaak gaat het dan om ondernemers met een partner die meer dan 1.500 euro verdient. Hierdoor komen deze ondernemers niet in aanmerking voor extra steun, maar de vaste lasten stoppen niet. Laten we echt proberen te zorgen dat onze ondernemers in Krimpen overeind blijven.”  

Online
Krimpens Belang roept alle inwoners en leden van de gemeenteraad op om onze lokale ondernemers te steunen. “Koop zoveel mogelijk lokaal, desnoods cadeaubonnen of online bij ondernemers”, zegt Bijl. “Vanuit Krimpens Belang promoten we dit al sinds vorig jaar, vanaf het begin van de coronacrisis. Laten we samen achter onze ondernemers gaan staan en proberen om er alles aan te doen om de lokale ondernemers te steunen.”

De lokale partij heeft de afgevaardigden van de gemeenteraad bij de Metropoolregio Rotterdam Den-Haag (MRDH) Economisch Vestigingsklimaat gevraagd om een noodsignaal af te geven en aan te geven dat er echt iets moet gebeuren. Bijl: “Naast steun kan Krimpen ook via de MRDH - samen met de andere 22 gemeentes in de regio - hiervoor aandacht vragen bij de landelijke politiek.”

Ook wethouder Anthon Timm is gevraagd om zich in te zetten om ondernemers echt te helpen. In de raadsvergadering van 28 januari is door zowel de wethouder als de afgevaardigden van de gemeenteraad toegezegd hier extra aandacht voor te vragen.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie