• Eigenaar Gerard Verdoold van Verdo Staalconstructies.
• Eigenaar Gerard Verdoold van Verdo Staalconstructies. Foto: wijntjesfotografie.nl
zakelijk

Verdo Staalconstructies: ‘We gaan geen uitdaging uit de weg’

Algemeen 556 keer gelezen

BERGAMBACHT • Verdo Staalconstructies ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot een belangrijke producent van staalconstructies voor de zakelijke markt. Het Bergambachtse bedrijf kan snel inspringen op de wensen van de klant.

Eigenaar Gerard Verdoold (44) is best trots op wat hij met zijn tot vakmensen opgeleid personeel de afgelopen twee decennia heeft bereikt. Na zijn mbo-opleiding werktuigbouwkunde stond hij - na enkele jaren in loondienst gewerkt te hebben - snel op eigen benen. In 1999 huurde de Bergambachtenaar een loods van 50 vierkante meter in Gouderak. De opdrachten stroomden binnen en vier jaar later vestigde Verdoold zich in een groter pand op bedrijventerrein De Wetering in zijn woonplaats.

“Naast het fabriceren van trap- en hekwerk construeerde ik met inmiddels vier personeelsleden complete gebouwen,” vertelt Gerard Verdoold enthousiast. “Een opdrachtgever laat een architect een tekening maken van het object. Wij laten daar ons geavanceerde tekenprogramma op los en komen tot een totaalplaatje. Na een akkoord bestellen we het materiaal en maken alle onderdelen van de staalconstructie in onze productiehal met moderne CNC-gestuurde machines en gereedschap op maat. Na de afwerking zorgt een buitenploeg op locatie voor de montage. Verdo is van A tot Z betrokken bij de totstandkoming van een gebouw of wat voor constructie - zelfs voetbaltribunes - dan ook.”

Team
Omdat de opdrachten steeds omvangrijker werden, verplaatste Verdoold zijn bedrijf in 2013 naar een gloednieuw pand in de Nijverheidstraat met een vloeroppervlakte van 1000 vierkante meter, dat twee jaar geleden verdubbelde in oppervlakte.

“Momenteel zijn we bezig met een loods van 6.000 vierkante meter voor een plantenhandelaar in Boskoop,” vervolgt de ondernemer, die niet snel ‘nee’ zegt tegen een uitdagende opdracht. “Zes weken heb ik uitgetrokken voor het voltooien van de constructie, waarna het pand vier weken later kant-en-klaar in gebruik genomen kan worden. Onze meest uitdagende klus dit jaar was het neerzetten van de staalconstructie voor een datacentrum naast de Amsterdam Arena. Tegelijkertijd met de montage bevestigden we de wandbeplating en goten we ook de betonvloeren. Ons succes hebben we te danken aan ons geweldige team van zestien medewerkers. Het zijn stuk voor stuk gemotiveerde vakmensen, die zich geweldig inzetten. Het vertrouwen van de zakelijke markt in ons is groot.”

Lasrobot
Verdo Staalconstructies is mede door de recente aanschaf van een lasrobot, die het machinepark completer maakt, berekend op de toekomst. De onderneming is een erkend leerbedrijf en leidt zijn medewerkers zelf op, zodat zij breder inzetbaar zijn.

“Ik wil dat mijn personeel binnen en buiten kan lassen, constructies kan samenstellen en monteren,” aldus Verdoold. “Het werk maken we interessanter door monotone handelingen te automatiseren. De bediening van de onlangs aangeschafte lasrobot is net een game. Voor het werken met dit apparaat nam ik een jong personeelslid mee. Hij had de bediening sneller in de vingers dan ik.”

Tot besluit: “Het is uitdagend om bij Verdo te komen werken. Iedereen heeft zijn eigen werkplek. Stagiaires voelen zich snel thuis en krijgen alle kansen zich te ontwikkelen. We leveren altijd kwaliteit en dat weten de opdrachtgevers, die voornamelijk uit de Krimpenerwaard komen, te waarderen. Daar zijn we trots op!

Verdo Staalconstructies
Nijverheidstraat 21 • Bergambacht
T: 0182-355280
E: info@verdo.nl
I: www.verdo.nl

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie