Afbeelding
Foto:

Protestoptocht tegen sluiting zwembad Lobeke

Algemeen 432 keer gelezen

LOPIK • Maandag 19 oktober wordt een protestoptocht georganiseerd tegen de mogelijke sluiting van zwembad Lobeke in Lopik.

Om 10.00 uur verzamelen de deelnemers zich bij het zwembad, om daar vandaan te vertrekken richting het gemeentehuis.

Gelopen koers
“We willen hiermee laten zien dat de sluiting wat ons betreft nog geen gelopen koers is”, zegt Ingrid Hek-Rebergen, naast zwembadvrijwilliger één van de initiatiefnemers van de Facebookpagina Behoud Zwembad Lobeke Lopik

Ze is benieuwd hoe groot de stoet gaat worden. “Dat is afwachten, maar het leeft enorm. Direct toen het nieuws naar buiten kwam, stond Lopik op zijn achterste benen. Inmiddels heeft onze Facebookpagina ruim 800 leden en hebben we 1342 handtekeningen tegen de sluiting binnen. Niet alleen vanuit Lopik, maar ook uit de omgeving, zoals Oudewater.”

Lawaai
De kinderen lopen maandag onder begeleiding naar het gemeentehuis. “Dat zal niet onopgemerkt gebeuren”, verwacht Ingrid. “We hopen op het nodige lawaai en spandoeken onderweg en rekenen op diverse sympathisanten langs de route.”

Ze weet dat de gemeente Lopik flink moet bezuinigen. Sluiting van het zwembad -naast een forse verhoging van de OZB en bezuinigingen in het sociaal domein- wordt als een van de noodzakelijke ingrepen gezien om het gat te dichten. 

“Toch zullen ze moeten proberen het geld ergens anders vandaan te halen. Het zwembad, middenin het dorp, is een veel te belangrijke voorziening. Niet alleen om een lekkere duik te nemen, maar vooral ook als sociaal ontmoetingspunt in de zomer. Dat mag niet verloren gaan!” 

Corona
Ingrid Hek wenst te benadrukken dat de optocht maandag coronaproof gebeurt. “Deelnemers van 13 jaar en ouder moeten een mondkapje op en ouderen dienen afstand van elkaar te houden. We hopen op een grote opkomst.”

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie