• Ook dit jaar is er een bakwedstrijd.
• Ook dit jaar is er een bakwedstrijd. Foto: aangeleverd

Voorjaarsmarkt Berkenwoude biedt weer volop vertier

Nieuws 1.323 keer gelezen

BERKENWOUDE • Snuffelen, inslaan, bijpraten, smullen, springen én een Moederdagcadeau scoren: zaterdag 11 mei valt er weer genoeg te beleven tijdens de voorjaarsmarkt van de gereformeerde gemeente in Berkenwoude.

Tussen 9.30 en 15.00 uur is iedereen welkom om te komen struinen langs de in totaal vijftig kraampjes op het terrein van hoveniers- en aannemingsbedrijf Van der Wal in Berkenwoude. Er is voor elk wat wils, van groenten en fruit tot woonaccessoires, speelgoed en boeken, zowel nieuw als tweedehands. 

Kleedjesmarkt

Nieuw dit jaar is de toevoeging van een kleedjesmarkt, waar kinderen in de ochtend hun spulletjes aanbieden. Voor de jongere bezoekers zijn er ook genoeg andere activiteiten om zich mee te vermaken, waaronder een dierenknuffelhoek, een spannend Nerf-schietspel, een uitdagende 25 meter lange stormbaan met competitie, een creatieve knutselhoek en een verrassende grabbelton. En alsof dat nog niet genoeg is, zullen ook de ambulancedienst en de brandweer van Stolwijk aanwezig zijn om zichzelf te presenteren en een kijkje te geven in hun werk.

Plaatselijke baktalenten leveren hun taarten ‘s ochtends in voor een bakwedstrijd. De baksels zijn vervolgens te koop om te proeven of mee naar huis te nemen. De uitgebreide catering zorgt voor lekkernijen om ter plekke van te genieten.

Kerk van binnen bekijken

De voorjaarsmarkt vindt plaats aan de Dorpsstraat 1 te Berkenwoude, met de ingang tegenover Oosteinde 3. Parkeergelegenheid is beschikbaar bij kerkgebouw De Fontein (2021) van de gereformeerde gemeente, Oosteinde 4a. Dit biedt tevens de gelegenheid om de kerk van binnen te bekijken, inclusief het fraaie kerkorgel uit 1906, dat vorig jaar in gebruik werd genomen. Bezoekers van alle leeftijden zijn welkom om een kijkje te nemen bij de speeltafel en zelfs het orgel uit te proberen.

De opbrengst van de markt gaat naar de hulporganisatie MAF, die spaart voor een nieuw vliegtuigje voor inzet op het eiland Madagaskar, en naar Wycliffe Bijbelvertalers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden