• GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger.
• GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger. Foto: Jonas van Impe

Kamervragen over Krimpens gifterrein

Algemeen 904 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger heeft aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat vragen gesteld over het voormalige EMK-terrein in Krimpen aan den IJssel. 

Ze wil onder meer weten of er een risico bestaat dat er giftige stoffen kunnen weglekken nu is gebleken dat de stalen damwand langs de Sliksloot in een slechte staat verkeert. De conditie van de wand belemmert bovendien een veilige en diepere afgraving tijdens de bodemsanering.

Kosten
Ook wil Kröger duidelijkheid over de schaal van de vervuiling. Uit recentelijk technisch onderzoek zou namelijk naar voren zijn gekomen dat de omvang van de verontreiniging veel groter is dan voorzien. Ze wil tevens duidelijkheid over de kosten die tot op heden zijn gemaakt om het sterk verontreinigd grondwater, dat vanuit het geïsoleerde gebied wordt opgepompt, te reinigen en te lozen. Dit om de druk op de damwand te verminderen.  

Eerder vroeg GroenLinks Zuid-Holland al aandacht voor het gifterrein. Dit na het besluit van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om het saneringsproject stil te leggen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie