• Het voormalig Nozemagebouw, nu Het Zendstation.
• Het voormalig Nozemagebouw, nu Het Zendstation.

Het Zendstation biedt thuiswerkers gratis werkplekken aan

Algemeen 367 keer gelezen

LOPIKERKAPEL • Als thuiswerken (even) niet gaat, biedt Het Zendstation in Lopikerkapel wellicht de oplossing. Manager Anne-Marie Vos stelt geheel kosteloos werkplekken beschikbaar om thuiswerken te veraangenamen.

Het voormalig Nozemagebouw, dat verder gaat onder de naam Het Zendstation, zou begin april tijdelijk beschikbaar komen als evenementenlocatie.

Anne-Marie Vos: "Door de gevolgen van het coronavirus is dit nu niet mogelijk. In onze omgeving hoorden we veel verhalen van mensen voor wie het allesbehalve ideaal is om thuis te werken. Het Zendstation is groot en heeft veel verschillende ruimtes. Dat bracht ons op het idee om samen met Studio Stoer uit Lopik werkplekken te creëren en deze geheel kosteloos aan te bieden als tijdelijke werkplek. We vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen in deze coronacrisis. We starten met tien werkplekken, maar hebben de capaciteit om uit te breiden als er veel belangstelling voor is."

Stoorzenders
Het Zendstation biedt volgens Anne-Marie Vos gratis koffie, wifi en parkeren, een eigen privékantoor (ofwel corona-proof) en het belangrijkste: geen stoorzenders.

"Ieder kantoor is ergonomisch ingericht met een bureaustoel en verstelbaar bureau en alle werkplekken en sanitair worden dagelijks na gebruik schoongemaakt. Bovendien kunnen gebruikers gelijk kennismaken met dit unieke Rijksmonument, dat nog niet eerder open was voor publiek. Het enige dat men mee moet nemen is een laptop."

Reserveren voor een (dag)deel kan via hetzendstation.nl/privekantoor.

Studio Stoer richt de tijdelijke werkplekken in Het Zendstation in. Jim Overbeek, eigenaar: "Dit verzoek is ons op het lijf geschreven, want dat is wat wij bij Studio Stoer exact doen: het (her)inrichten van werkplekken en bijvoorbeeld kantoortuinen. We houden daarbij altijd rekening met akoestiek, ergonomie, design en flexibiliteit en nu dus ook met de 1,5 meter samenleving."

Het Zendstation is, na de Coronacrisis, als tijdelijke en unieke locatie beschikbaar voor evenementen, congressen, culturele voorstellingen of kleinere bijeenkomsten zoals workshops, trainingen en vergaderingen.

Meer informatie via http://www.hetzendstation.nl 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie