• De Arendshoeve in Bergambacht.
• De Arendshoeve in Bergambacht. Foto: Floris Bakker

De Arendshoeve ingericht als COVID Opvangcentrum Krimpenerwaard

Algemeen 2.610 keer gelezen

BERGAMBACHT • Zorgorganisatie WelThuis heeft het initiatief genomen om hotel-restaurant De Arendshoeve in Bergambacht gereed te maken als opvanglocatie voor mensen die besmet zijn met het coronavirus.

Dit gebeurt in samenwerking met KW Horeca Participaties en in samenspraak met de gemeente.

De opening van De Arendshoeve als COVID Opvangcentrum staat gepland voor donderdag 2 april. Vanaf dat moment zullen inwoners worden opgenomen die besmet zijn met het coronavirus COVID-19. Daarbij zal het met name gaan om kwetsbare ouderen uit de regio.

In totaal staan 34 bedden en voldoende personeel gereed voor de opvang en verzorging van de patiënten.

Burgemeester Cazemier: ''Het is fijn te merken dat in tijden van crisis inwoners en organisaties opstaan om met elkaar de juiste hulp te bieden aan mensen in nood".

Wethouder Sleeuwenhoek spreekt haar waardering uit voor de inzet van WelThuis en De Arendshoeve om coronapatiënten een plaats te bieden: "Daarmee dragen wij met elkaar ons steentje bij om de uitbraak van het virus het hoofd te bieden."

Om besmetting en verdere verspreiding van COVID-19 (corona) te voorkomen, zijn er ingrijpende maatregelen nodig en goede voorzieningen. Daarom worden in heel Nederland COVID-centra worden geopend. Ook in de gemeente Krimpenerwaard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie