• De Stormpolderdijk (oude EMK-terrein) in Krimpen aan den IJssel.
• De Stormpolderdijk (oude EMK-terrein) in Krimpen aan den IJssel. Foto: Floris Bakker

Bouwrijp maken deel Stormpolderdijk eind deze maand van start

Algemeen 862 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Dura Vermeer start woensdag 25 maart met het bouwrijp maken van het zuidelijk terreindeel op de Stormpolderdijk in Krimpen aan den IJssel. De bodem saneren is hier niet nodig. 

Het gaat om het deel van het voormalige EMK-terrein waar in het verleden geen bedrijfsactiviteiten hebben plaatsgevonden. Dit betekent dat er niet wordt gewerkt in met olie- en teerproducten verontreinigde grond. Van uitdamping van vluchtige stoffen of geuroverlast zal dan ook geen sprake zijn, omdat deze stoffen hier niet voorkomen. Ook wordt er geen verontreinigde grond van de locatie afgevoerd. 

Dura Vermeer verwijdert over ongeveer de helft van het projectterrein het asfalt en voert dit af naar een verwerker. Voor de toekomstige kabels en leidingen en wegen worden sleuven gegraven, die met schoon zand worden aangevuld. De werkzaamheden duren tot de zomer van dit jaar. 

Saneren
Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaf Dura Vermeer eind 2018 de opdracht om het voormalige EMK-terrein - nu Stormpolderdijk geheten - te saneren en bouwrijp te maken. Na voltooiing van de werkzaamheden draagt het Rijk het terrein over aan de gemeente Krimpen aan den IJssel, die de herontwikkeling tot bedrijventerrein ter hand neemt.

Om omwonenden en geïnteresseerden te informeren over de werkzaamheden, is er op maandag 23 maart tussen 16.30 en 20.00 uur een informatiebijeenkomst in de kantine van het bedrijvengebouw aan de Schaardijk 19 in Krimpen aan den IJssel. Aanmelden is niet nodig. Medewerkers van betrokken partijen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Vragen kunnen tevens per mail worden gestuurd naar: vragen@stormpolderdijk.nl. Voor vragen en klachten is er de omgevingstelefoon: 06-53599416.

www.stormpolderdijk.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie