Afbeelding

GlasDraad start glasvezelcampagne in buitengebied Krimpenerwaard

Algemeen 696 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • GlasDraad Krimpenerwaard gaat vanaf 1 oktober de behoefte aan glasvezel in het buitengebied van de Krimpenerwaard peilen. Eerder dit jaar rondde de aanbieder al soortgelijke projecten af in de buitengebieden van o.a. Woerden, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk.

"De komende periode worden de betreffende bewoners nader geïnformeerd", meldt projectmanager Astrid van den Berg. "Eind september ontvangen zij een informatiepakket met informatie over glasvezel, de planning en het aanbod. Daarnaast worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd. Aanmelden is mogelijk door een abonnement af te sluiten bij een van de deelnemende serviceproviders. Voor particulier en klein-zakelijk gebruik zijn dit Multifiber en Solcon; zakelijke klanten kunnen terecht bij Cbizz en WeServe."

GlasDraad is opgericht met de ambitie om bewoners en ondernemers in buitengebieden toegang te geven tot het glasvezelnetwerk. Astrid van den Berg: "Daarbij richten we ons exclusief op gebieden waar geen coax-netwerk ligt, de zogenoemde 'witte gebieden'. Hier zijn de internetsnelheden voor privé en zakelijk gebruik via ADSL of schotelontvangst zeer beperkt en moeilijk te verbeteren. Glasvezelnetwerken ontwikkeld door GlasDraad bieden hier een passende oplossing."

Daarbij is GlasDraad Krimpenerwaard op zoek naar buurtambassadeurs. "Dit zijn bewoners die hun buurtgenoten informeren en enthousiast maken over het nut en de noodzaak van snel internet", aldus Astrid van den Berg. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via krimpenerwaard@glasdraad.nl.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie