Afbeelding

Zeven leerlingen Krimpenerwaard College cum laude geslaagd

Algemeen 989 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Op het Krimpenerwaard College in Krimpen aan den IJssel zijn dit schooljaar zeven leerlingen cum laude geslaagd.

Een topprestatie volgens een trotse rector Ad Keller. "Het mooie is dat het om leerlingen gaat van al onze afdelingen, dus mavo, havo en vwo." Het lukte mavo-leerlingen Senay Kale en Kyra van der Plant, havist Mahmoud Arab en vwo'ers Simone Benders, Jasmijn Benschop, Martijn van de Berg en Sander Kammeraat om tenminste een 8 als gemiddeld eindcijfer te behalen. 

Sinds 2016 is het voor leerlingen in het voortgezet onderwijs mogelijk om cum laude te slagen. Hiervoor werd de titel voornamelijk door hogescholen en universiteiten gebruikt. Op de diploma's van de zeven geslaagden komt de vermelding cum laude te staan. Hiermee krijgen zij meer erkenning voor hun uitstekende prestaties.

Het Krimpenerwaard College is sowieso erg tevreden over de examenresultaten. Op de mavo behaalde maar liefst 96 procent van de leerlingen hun diploma en ook de andere afdelingen scoorden ver boven de inspectienorm. Komende week ontvangen alle geslaagden in een sfeervolle ambiance hun diploma en worden ze in het zonnetje gezet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden