• Schaatsen in oktober? Als het aan IJsclub Vooruitgang ligt wel.
• Schaatsen in oktober? Als het aan IJsclub Vooruitgang ligt wel. Foto: wijntjesfotografie.nl

IJsclub Vooruitgang gaat voor nieuw huzarenstukje: 400 meter-ijsbaan in oktober

Algemeen 1.056 keer gelezen

AMMERSTOL • IJsclub Vooruitgang in Ammerstol heeft vanwege de viering van het 125-jarig bestaan grote plannen: het realiseren van een 400 meter ijsbaan in oktober.

Het ambitieuze idee kwam van erelid Jan den Ouden. Hij kreeg alle leden van de jubileumcommissie enthousiast. "We hebben een zeer bijzondere betonnen 400 meter skeelerbaan, dus waarom zullen we daar geen 400 meter ijsbaan van maken in oktober?", aldus Den Ouden.

IJsclub Vooruitgang wil hiermee niet alleen de leden laten profiteren van deze bijzondere jubileumactiviteit, maar ook de leerlingen van alle scholen in de Krimpenerwaard, als ook de schaatsliefhebbers uit het Groene Hart.

Specialisten
Dat ze in Ammerstol een uitdaging niet uit de weg gaan, is inmiddels wel bekend. Maar dit is zelfs voor de ijsploeg een groot project. Reden om diverse specialisten te raadplegen, waaronder Grand Canyon Bedrijfs- en Publieksevents, dat onder andere de afgelopen dertien jaar jaarlijks de Goudse IJsbaan op de Markt in Gouda realiseert, met als hoogtepunt de Goudse IJsbaan rondom het Stadhuis.

Remko Van der Hammen, directeur van Grand Canyon: "Toen wij het telefoontje kregen uit Ammerstol waren wij uiteraard direct enthousiast. Naast Amsterdam is het alleen Rotterdam gelukt om een 400 meter baan neer te leggen. Natuurlijk willen wij niets liever dan hier een bijdrage aan leveren."

Voor de realisatie van de ijsbaan is men aan de slag gegaan met Ice World, wereldwijd een toonaangevende ijsbaanbouwer. "Zij zijn als enige in staat een dergelijk groot en gecompliceerd project te realiseren", voegt Van der Hammen toe. "Ze hebben bij het WK Allround in het Olympisch Stadion bewezen dat er zelfs onder barre weersomstandigheden kon worden geschaatst op het hoogste niveau."

Vertrouwen
Directeur van Ice World, Steven Bottema, was in eerste instantie kritisch over het plan van IJsclub Vooruitgang. "Het is een enorm ambitieus project, waar heel veel voor moet gebeuren om het te laten slagen. Inmiddels is echter bij ons ook het vertrouwen in de haalbaarheid gegroeid en zijn we ervan overtuigd dat we dit samen voor elkaar gaan krijgen. We gaan er dus voor!"

Om de 400 meter baan te realiseren is het noodzakelijk dat zowel de Gemeente Krimpenerwaard als het bedrijfsleven in de regio het plan omarmt. Het totale project kost ruim 400.000 euro. Inmiddels is ongeveer de helft gedekt en heeft de jubileumcommissie zich als doel gesteld om voor 1 mei nog eens 200.000 euro bij elkaar te krijgen. Dan kan de definitieve 'go' worden gegeven.

"De signalen die we krijgen vanuit het bedrijfsleven zijn positief, anders hadden we dit niet doorgezet", geeft voorzitter van de jubileumcommissie Bert Timmerman aan. "Wij zullen de bedrijven actief gaan benaderen. Dit alles met als doel om in oktober drie weken lang duizenden schaatsliefhebbers van alle leeftijden op hun wenken te bedienen."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie