Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

Koopovereenkomst Krimpens EMK-terrein getekend

Algemeen 551 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Rijk en de gemeente Krimpen aan den IJssel hebben woensdag in het raadhuis de koopovereenkomst getekend voor het EMK-terrein. Hiermee is een nieuwe stap gezet in de sanering en herontwikkeling van het zwaar vervuilde terrein in de Stormpolder.

In de koopovereenkomst staat dat het Rijk een gesaneerd EMK-terrein levert aan de gemeente, waarna de gemeente eigenaar van de grond wordt. De gemeente betaalt 2,9 miljoen euro om er de komende jaren een modern watergebonden bedrijventerrein van te kunnen maken. Naast Rijk en gemeente hebben ook de provincie Zuid-Holland, het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en Rijkswaterstaat hun medewerking toegezegd.   

Naar verwachting starten de werkzaamheden voor het saneren van het terrein in de herfst van 2018. De gemeente verwacht in de herfst van 2020 de eerste nieuwe bedrijven te kunnen verwelkomen. Omdat de naam 'EMK-terrein' veel mensen herinnert aan een minder fraai verleden, krijgt het toekomstige bedrijventerrein de naam 'Stormpolderdijk'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie