Afbeelding
Foto: brandweer Ouderkerk aan den IJssel

Felle uitslaande brand bij kaasboerderij Boer Bas

112 6.788 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • In de nacht van woensdag op donderdag heeft een felle uitslaande brand gewoed bij kaasboerderij Boer Bas aan de Tiendweg West in Ouderkerk aan den IJssel.

Het vuur brak rond 2.45 uur in een bijgebouw van de kaaswinkel. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar het naastgelegen woonhuis met rieten kap. Door de hitte sprongen daar wel de ramen.

Toen het vuur onder controle was, heeft de brandweer diverse sloopwerkzaamheden verricht om er zeker van te zijn dat alles uit was. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog onbekend.

Kaasboerderij Boer Bas laat donderdagochtend via Facebook weten dat de winkel de hele dag gesloten is. “Een deel van de winkel is verwoest, we zijn heel dankbaar dat er geen gewonden zijn gevallen, maar de schade is groot. We zijn vandaag gesloten, maar hopen klanten snel weer te kunnen helpen op een ‘noodmanier’. Onze dank gaat uit naar de brandweer die er met man en macht vannacht voor gezorgd heeft dat onze boerderij behouden is gebleven.”Martijn Kuiler

Redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard en Het Kontakt-Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie