• De winnaars van de marathon van Zeeuws-Vlaanderen. Links Van der Lugt.
• De winnaars van de marathon van Zeeuws-Vlaanderen. Links Van der Lugt. Foto: Gino van den Broecke

Van der Lugt uit Alblasserdam prolongeert in Zeeuws-Vlaanderen marathon-overwinning, met vriend Van Zetten

Sport 857 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Leendert van der Lugt uit Alblasserdam won afgelopen zaterdag opnieuw de Marathon Zeeuws-Vlaanderen. Hij deelde de overwinning met vriend Maarten van Zetten uit Gouda.

Met van der Lugt van AAA Atletiek uit Alblasserdam stond niet alleen de winnaar van vorig jaar aan de start van Marathon Zeeuws-vlaanderen. Ook vriend Maarten van Zetten, winnaar van twee eerdere edities stond aan de startlijn. 

Vanaf de start was duidelijk met welk doel de mannen gekomen waren. Ze liepen de wedstrijd van Hulst naar Terneuzen samen aan kop. In een zware editie, met voornamelijk tegenwind, liepen ze gebroederlijk naar de winst. Er werd niet gestreden om een overwinning. Na 2 uur en 27 minuten kwamen ze hand-in-hand over de finish. Een unicum. Aan de finishlijn gaf Van der Lugt aan dat dit een vooropgezet plan was: “Als vrienden hoopten we op een mooie wedstrijd samen. Tijdens de wedstrijd hebben we elkaar letterlijk opgepept. En dan samen finishen, wat een doel was, is gelukt! Daar zijn we heel dankbaar voor.”

Ditzelfde weekend liepen vijf clubgenoten de vijf Engelse mijlen in Hoornaar, tijdens de Dirk IV loop, onderdeel van het StardGRL loopcircuit. Hier werd Peter Oudijn tweede in de categorie M45 in een tijd van 29:49 min.

Tijdens de Enschede Marathon van afgelopen zondag liepen er vier AAA-atleten de marathon en één de halve marathon en ook het vorig weekend liepen er tijdens de Rotterdam marathon vier AAA-atleten de marathon en zeven de kwart marathon. Bij de kwart marathon liep ook Carin van Zwienen mee via de stichting Running Blind. Stichting Running Blind (SRB) zet zich in voor slechtziende en blinde hardlopers. Samen met buddy Annelies volbracht zij deze kwart marathon in een mooie tijd van 1:06:33 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Papendrecht krijgt een kinderburgemeester: 'jeugd meer betrekken bij gemeente' Nieuws 8 uur geleden
• De brandweer controleert of het vuur gedoofd is.
Brandende kliko beschadigt huis en serre aan de Nicolaas Beetsstraat in Papendrecht 112 gisteren
Afbeelding
Verdacht object aangetroffen in Alblasserdam; explosievenverkenner doet onderzoek 112 21 mei, 13:37

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden