• De flat aan de Breitnerstraat.
• De flat aan de Breitnerstraat. Foto: Hans Huisman

Dringende herstelwerkzaamheden complex Hendrik Breitnerstraat in Papendrecht

Nieuws 935 keer gelezen

PAPENDRECHT • Woningbouwvereniging Woonkracht10 voert momenteel urgente herstelwerkzaamheden uit aan het complex Hendrik Breitnerstraat in Papendrecht. Er werd geconstateerd dat balkonhekwerken loskwamen en betondelen uit de gevel vielen.

Woonkracht10 heeft daar onderzoek naar laten uitvoeren. Om de constructieve veiligheid te borgen, ook voor de toekomst, is met onmiddellijke ingang gestart met het herstellen van de schade aan de gevel en balkonhekwerken.

Niet wachten
Er stond al een groot onderhoudsproject gepland, maar uit de resultaten van het onderzoek bleek dat daar niet op gewacht kon worden. Woonkracht10 heeft direct geschakeld en een plan gemaakt om de veiligheid weer terug te brengen.

De hekwerken op het balkon worden vernieuwd, betonrot wordt hersteld en lekkages en losse stenen in de gevel worden aangepakt. Ook wordt de hemelwaterafvoer op het balkon vernieuwd en komt er een coating op de balkonvloer.

Overlast voor bewoners
Dit betekent overlast voor de bewoners. Het voegwerk wordt uitgehakt en er is betonrot die ook uitgehakt moet worden. Dat geeft naast veel geluidsoverlast ook veel stof. De ramen en deuren aan balkonzijde kunnen door de werkzaamheden niet opengezet worden.

Door het warme weer de komende dagen kan dat voor bewoners onprettig zijn. Gelukkig kunnen de ramen aan de galerijzijde wel open voor frisse lucht en ventilatie. Woonkracht10 geeft aan dankbaar te zijn voor het begrip van de bewoners. Veiligheid staat voorop, vandaar dat deze herstelwerkzaamheden met spoed uitgevoerd moeten worden.

Naast de herstelwerkzaamheden van Woonkracht10 is DELTA bezig met het aanbrengen van glasvezel in de woningen. Dat gebeurt echter niet in opdracht van Woonkracht10, maar wel in goed onderling overleg.

Hans Huisman

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie