• De hekken zoals die er stonden rondom het trapveld aan de P.J. Oudstraat.
• De hekken zoals die er stonden rondom het trapveld aan de P.J. Oudstraat. Foto: Aangeleverd

Meerderheid gemeenteraad Papendrecht voor vuurwerkshow en hekken in de P.J. Oudstraat

Nieuws 995 keer gelezen

PAPENDRECHT • Er lijkt binnen de Papendrechtse gemeenteraad een meerderheid te zijn voor een vuurwerkshow op het Drierivierenpunt, tijdens de jaarwisseling. Ook vinden veel partijen dat er ook tijdens het komende Oud en Nieuw weer hekken geplaatst moeten worden rondom de vuurwerkvrije zone in de P.J. Oudstraat.

Omdat er tijdens de zogenaamde oordeelsvormende vergadering geen stemming gehouden werd over het onderwerp ‘vuurwerkoverlast tijdens de jaarwisseling’, zijn er nog geen harde conclusies te trekken. Dat gebeurt pas op 15 juni, wanneer er een ‘beeldvormende’ vergadering is van de gemeenteraad van Papendrecht. Dan staat het onderwerp weer op de agenda.

Maar ondanks dat er geen harde conclusies te trekken zijn, bleek donderdagavond tijdens de vergadering dat er een ruime meerderheid vindt dat er een vuurwerkshow gehouden zou moeten worden op de rivier, mogelijk in samenwerking met Dordrecht en Zwijndrecht.

Het CDA opperde daarbij het idee om er een soort feestje omheen te bouwen, met kraampjes en wat vertier, zodat meer mensen erheen komen.

Tijdelijk hek
Het tijdelijke hekwerk dat de afgelopen jaren op het grasveld nabij de flat aan de P.J. Oudstraat werd geplaatst tijdens Oud en Nieuw, komt er waarschijnlijk dit jaar opnieuw. Geert Drinkwaard pleitte daarvoor tijdens de vergadering en heeft ook in deze krant zijn beklag gedaan over het plan van het gemeentebestuur om de hekken de komende jaarwisseling niet meer te plaatsen.

Tijdens de vergadering bleken GroenLinks, CDA, PAB en OP uitgesproken voorstanders van de hekken. Die partijen vormen samen een meerderheid in de gemeenteraad van Papendrecht. Andere partijen hebben zich nog niet definitief uitgesproken over de hekken op die locaties.

Precedentwerking
Sommige partijen zijn bang voor een precedentwerking; dat Papendrecht vol komt te staan met hekken tijdens de jaarwisseling. “Met hekken kun je een precedent scheppen en dan is het hek echt van de dam”, aldus Peter-Jan van der Giessen (VVD) met een woordgrap.

Chris Grimmius van GroenLinks, de partij die het onderwerp van de vuurwerkoverlast graag wilde bespreken tijdens de vergadering, was niet zo bang van een precedentwerking. “Die hekken maken echt het verschil voor de bewoners daar. Het is bovendien een laagdrempelige investering. Precedentwerking zou waar kunnen zijn. Maar daar kom je maar op één manier achter en dat is door ze te plaatsen. Maar is het erg als dat gebeurt?”

Het onderwerp van de hekken komt op 15 juni opnieuw aan de orde, wanneer het onderwerp weer besproken wordt.

Verder beloofde burgemeester Margreet van Driel om het wegbezuinigde feest bij TOP, waar in het verleden veel jeugd op afkomt, mogelijk weer te laten organiseren. “We gaan erover in overleg”, aldus burgemeester Van Driel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meisje raakt gewond bij aanrijding met busje in Alblasserdam 112 21 uur geleden
Afbeelding
Oproep SGP om standaard geluid te meten bij grote evenementen krijgt geen gehoor: college wil geluidsnormen juist ruimer maken Nieuws 21 uur geleden
• Het onderzoek ging afgelopen nacht al van start.
Buurt geschrokken en gespannen na aanslag woning Oud-Alblas: 'Wat als dit net zo gaat als bij de loodgieter in Vlaardingen?' Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden