• Een artist impression van de appartementen op de locatie Biggelmee.
• Een artist impression van de appartementen op de locatie Biggelmee. Foto: Aangeleverd

Wethouder Freek de Gier: ‘Wellicht 30 km/h-zone bij locatie Biggelmee’

Algemeen 1.110 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Bij het voormalige vestzaktheater Biggelmee langs de West-Kinderdijk in Alblasserdam komt wellicht een 30-km/h zone. Het gemeentebestuur wil die mogelijkheid onderzoeken.

Dat deelde wethouder Freek de Gier afgelopen week mee tijdens de commissievergadering. De aanleiding is dat de gemeente Molenlanden aan de Kinderdijkse kant bezig is om de weg daar eveneens om te zetten naar een 30-km/h zone. De Gier: “Het doel daarvan is om het entreegebied tot het molengebied veiliger te maken. Wij vinden het een heel interessante en serieuze optie om die zone aan de Alblasserdamse kant door te trekken.” 

Hij doelde daarmee op het project Biggelmee. Op de agenda van de commissievergadering stond de door de ChristenUnie aangevraagde second opinion over de voorgestelde extra uitrit om de realisatie van zes appartementen in het voormalige vestzaktheater te maken. Die was klip en klaar: de uitrit is verre van verkeersveilig. De Gier, die eerder stelde dat wat betreft de uitrit het huiswerk goed gedaan was: “Dat kan gebeuren als je het randje opzoekt om iets mogelijk te maken.” 

Niet enthousiast
Maar het onderzoeksbureau bracht wel in dat het terugbrengen van de maximumsnelheid van 50 naar 30 kilometer per uur de situatie er een stuk veiliger op zou maken. De commissieleden reageerden niet meteen enthousiast, met name door de schijnbare koppeling met het bouwproject. Op de huidige plannen waren meerdere partijen eerder al zeer kritisch

Arco Strop (CDA): “We hadden gehoopt dat we niet verder zouden gaan op deze route en nu lijkt dit voor u een mogelijkheid om toch aan de plannen vast te houden.” Maar, stelde wethouder De Gier: “Het instellen van een 30-km/h zone is op deze plek sowieso verstandig. Met de eigenaar van Biggelmee heb ik de second opinion besproken. Hij kwam met enkele goede ideeën suggesties. Daar buigen we ons nu over. Wanneer we met een nieuw voorstel komen, kan ik nog niet zeggen.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie